Tabouleh met couscous en kipfiletreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tabouleh met couscous en kipfiletreepjes

Tabouleh met couscous en kipfiletreepjes

2 porties | met cherrytomaten en yoghurt-tahinsaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Tabouleh is een Levantijns gerecht met bulgur, verse kruiden, tomaten, citroensap en olijfolie. Deze versie maak je lekker en snel met couscous en gekruide kipfiletreepjes.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

100 gram

Kipfiletreepjes met grillkruiden

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Citroen

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

35 gram

Tahin

(Bevat Sesamzaad)

150 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

350 ml

Zoutarme kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)608 kcal
Energie (kJ)2544 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten65.8 g
waarvan suikers9 g
Vezels7.5 g
Eiwitten30.3 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kleine kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

1

Bereid de bouillon. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in blokjes. Verkruimel de feta. Snijd de muntblaadjes en verse peterselie fijn. Snijd de citroen in partjes. Meng ondertussen in een kleine kom de yoghurt met de tahin. Breng op smaak met peper en zout.

2

Meng in een saladekom de couscous met de bouillon, 1 el olijfolie en 1 zakje Midden-Oostere kruiden. Laat afgedekt 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

3

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kipfiletreepjes toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng de couscous met de tomaat, komkommer en verse kruiden. Verdeel de couscous over de borden en leg de kipfiletreepjes erop. Garneer met de feta. Serveer met de yoghurt-tahinsaus.