HelloFresh
Tabouleh met appel, vijgen en feta

Tabouleh met appel, vijgen en feta

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.1 / 4van de 97 beoordelingen
Lees meer

Tabouleh betekent ‘licht scherp/kruidig’ en komt oorspronkelijk uit de Levant. Het is een salade die als voorgerecht of bijgerecht wordt gegeten in de Arabische eetcultuur. Het is een salade uit de Libanese keuken die bestaat uit bulgur of couscous en klein- gesneden groenten.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

10 stuks

Radijs

170 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Gedroogde vijgenstukjes

1 stuks

Appel

½ stuks

Komkommer

200 g

Mini-romatomaten

12 blaadje

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

5 takje

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)679 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten85 g
Vezels14 g
Eiwitten25 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voeg de bouillon toe
Voeg de bouillon toe
1

Bereid de bouillon en snijd de radijs in fijne plakken. Bewaar het blad. Meng de couscous, radijs en vijgenstukjes in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Snijd of hak de kruiden fijn
Snijd of hak de kruiden fijn
2

Snijd ondertussen de helft van het radijsblad klein. Snijd de appel (junami) en komkommer in kleine blokjes. Snijd de mini-pruimtomaten in kwarten en snijd de munt en bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta.

Voeg de verse kruiden toe
Voeg de verse kruiden toe
3

Voeg het radijsblad, appel, komkommer, tomaat, verse kruiden, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en de helft van de feta toe aan de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige feta
Garneer met de overige feta
4

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de overige feta en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.