Deze stoof smaakt als de topping van een pizza door de combinatie van salami, bataat en rode ui. Het gerecht smaakt kruidig en zelfs een beetje rokerig, maar is wel gezonder dan een pizza en ook nog zonder olie bereid. Nu maar hopen dat de stoof de pizza kan overtreffen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Zoete aardappel
½ stuk(s)
Rode paprika
2 stuk(s)
Pruimtomaat
60 gram
Salamiblokjes
½ stuk(s)
Kikkererwten
1 bosje(s)
Verse oregano
naar smaak
Peper en zout
Snijd de rode ui in parten, pel de knoflook en snijd in plakjes. Snijd de bataat met schil in blokjes van max. 1 cm en de rode paprika in smalle parten. Snijd de tomaat klein.
Bak de salamiblokjes, zonder olie, in een wok of hapjespan met deksel 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg daarna de rode ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bataat, paprika, tomaat en 50 ml water per persoon toe. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten stoven of totdat de bataat de gewenste garing heeft.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet, haal de blaadjes van de verse oregano en snijd de oregano fijn.
Voeg de kikkererwten en het grootste deel van de oregano toe aan de stoof. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer het stoofpotje in diepe borden en garneer met de overige oregano.