Skip to main content
Spinaziesoep met een maïskolf
Spinaziesoep met een maïskolf

Spinaziesoep met een maïskolf

en kruidenkaas

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Œuf
Fruits à coque
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

175 g

Pomme de terre à chair ferme

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Épi de maïs

125 g

Épinards

(Peut contenir : Céleri)

1 pièce(s)

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

10 g

Noix de pécan

(Contient: Fruits à coque)

25 g

Fromage frais aux herbes

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

½ cs

Huile d'olive

¾ pièce(s)

Bouillon de légumes

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2757 kJ
Énergie (kcal)659 kcal
Graisses35 g
dont saturés12 g
Glucides64 g
Fibres12 g
Protéines23 g

Ustensiles

Four
Papier aluminium
Couvercle
Grande casserole
Casserole avec couvercle
Poêle
Mixeur ou blender

Instructions

Snijd de aardappelen in kwarten.
1

Verhit de oven voor op 200 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook. Schil of was de aardappelen (alva) en snijd in kwarten. Snipper de ui.

Wikkel de maïskolf in aluminiumfolie.
2

Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel de roomboter er in klontjes over en breng op smaak met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 30 minuten in de oven. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!

Voeg de bouillon toe.
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg het kokende water toe tot de aardappelen net onder staan, verkruimel het bouillonblokje boven de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste 5 minuten de spinazie, eventueel in delen, toe en bestrooi met peper en zout.

4

Breng het ei, afgedekt, aan de kook in een steelpan met deksel en kook het in ongeveer 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

6

Haal de soeppan van het vuur, voeg de kruidenroomkaas toe en pureer de soep met een staafmixer.

Serveer de soep met de maïskolf, het ei en de pecannoten.
7

Verdeel de soep over de soepkommen. Snijd het ei in kwarten en leg deze op de soep. Verkruimel de pecannoten boven de soep en besprenkel eventueel naar smaak met olijfolie. Serveer de soep met de maiskolf.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes