HelloFresh
Pompoen-kikkererwtensoep met komijn

Pompoen-kikkererwtensoep met komijn

Met zure room en speltbaguette

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 455 beoordelingen
Lees meer

Rond, langwerpig, groen, oranje - de pompoen bestaat in vele soorten en maten. Het handige van de hokkaido pompoen: je kunt hem met schil en al eten. Naast pompoen bevat deze winterse maaltijdsoep kikkererwten, een goede bron van eiwitten. Komijn en verse munt zorgen voor een heerlijke geur en de rode peper geeft de soep net dat beetje extra pit.

Labels:DiscoveryOriginalVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

½ stuks

Rode peper

½ stuks

Hokkaido pompoen

1 blik

Kikkererwten

3 tl

Gemalen komijnzaad

2 stuks

Speltbaguette

(BevatGlutenbevattende granen)

6 blaadje

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 el

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ el

Rodewijnazijn

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Honing

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2443 kJ
Energie (kcal)584 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers19.7 g
Vezels14 g
Eiwitten22 g
Zout5.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en kook 450 ml water per persoon. Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Pompoen snijden
Pompoen snijden
2

Snijd de hoikkado pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de pompoen klein. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze af onder de kraan.

Soep koken
Soep koken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, het komijnpoeder en de helft van de kikkererwten toe en roerbak 4 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 350 ml kokend water per persoon toe en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

Kikkererwten roosteren
Kikkererwten roosteren
4

Meng ondertussen op een bakplaat met bakpapier de overige kikkererwten met de honing en bak 15 minuten in de oven. Bak de laatste 5 – 7 minuten de speltbaguette mee. Snijd de blaadjes munt in dunne reepjes.

Pureren
Pureren
5

Haal de soeppan van het vuur, voeg de rodewijnazijn toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg als je de soep vloeibaarder wilt maken nog wat van het kokende water toe.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de gebakken kikkererwten, de munt, de zure room en extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de speltbaguette.