Roerbakgroenten met victoriabaarsfilet en rijst

Roerbakgroenten met victoriabaarsfilet en rijst

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 485 beoordelingen
Lees meer

In dit recept geef je de victoriabaars extra smaak door in de laatste minuut een beetje sojasaus en kokosmelk toe te voegen aan de pan. Doe dit niet te vroeg, want dan verbrand de kokosmelk! Dit wordt trouwens gemaakt door het witte vruchtvlees van de kokosnoot met water te mengen en vervolgens uit te knijpen.

Labels:GlutenvrijKindvriendelijkQuick & easy
Allergenen:SelderijMosterdGlutenbevattende granenSojaVis
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

300 g

Bloemkool

⅔ stuks

Prei

170 g

Zilvervliesrijst

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

1 tl

Gemalen citroengras

100 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuks

Victoriabaarsfilet zonder huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Bruine suiker

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2773.992 kJ
Energie (kcal)663 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten79 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de stam in blokjes. Snijd de prei in fijne ringen.

2

Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg halverwege de prei toe.
Voeg halverwege de prei toe.
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden en sereh toe en roerbak 30 seconden. Voeg de kokosmelk toe, maar houd hiervan 1 el per persoon achter voor de victoriabaars. Voeg de bruine suiker, witte wijnazijn en het grootste deel van de sojasaus toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 15 minuten koken op laag vuur. Voeg halverwege de prei toe.

Besprenkel de victoriabaars met de sojasaus en kokosmelk.
Besprenkel de victoriabaars met de sojasaus en kokosmelk.
4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de victoriabaars 2 – 3 minuten per kant. Besprenkel in de laatste minuut met de overige sojasaus en kokosmelk en breng op smaak met peper.

5

Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de victoriabaars.