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Poulet farci aux épinards et au chèvre
Poulet farci aux épinards et au chèvre

Poulet farci aux épinards et au chèvre

servi avec des pommes de terre au pesto et une salade

Le fromage de chèvre est peu salé. Il assaisonne vos plats à merveille et est aussi une alternative intéressante aux fromages à pâte dure - comme le parmesan.

Allergènes:
Milk

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson30 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Pomme de terre

20 g

Pesto

50 g

Épinards

25 g

Fromage de chèvre frais

(Contient: Milk)

1 pièce(s)

Filet de poulet

100 g

Haricots verts

¼ pièce(s)

Courgette

10 g

Noisettes

¼ pièce(s)

Citron

20 g

Vinaigrette assaisonnée

Ingrédients à avoir chez soi

1.5 cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

Calories879 kcal
Énergie (kJ)3676 kJ
Graisses48 g
Graisses saturées10 g
Glucides62 g
Sucres6 g
Fibres alimentaires15.4 g
Protéines46 g
Sel1 g

Ustensiles

Cocotte avec couvercle
Poêle à bords hauts
Papier sulfurisé
Plat allant au four
Éplucheur ou trancheur à fromage
Poêle avec couvercle
Bol à salade

Instructions

Cuire les pommes de terre
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 15 minuten het deksel van de pan. Voeg aan het einde 1/2 el groene pesto per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Préparer la farce
2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de helft van de spinazie 2 - 3 minuten, of tot de spinazie slinkt. Voeg 2/3 van de geitenkaas en de overige groene pesto toe. Roer goed door.

Farcir le poulet
3

Snijd de kipfilet in de lengte open, maar niet helemaal door: je moet de kipfilet nog kunnen vullen. Leg de kipfilet in een met bakpapier beklede ovenschaal. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout. Bak de gevulde kipfilet 15 - 20 minuten in de oven.

Couper
4

Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten. Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 6 - 8 minuten. Giet daarna af en spoel met koud water. Snijd de citroen in partjes en hak de hazelnoten grof.

Conseil: Si vous avez le temps, faites griller les noisettes dans une poêle sans huile à feu moyen-vif jusqu'à ce qu'elles commencent à se colorer. Cela leur donne un goût plus intense.

Préparer la salade
5

Meng in een saladekom 1 1/2 tl vinaigrette per persoon met de courgettelinten, sperziebonen en de overige spinazie. Breng op smaak met peper en zout.

Conseil: Le saviez-vous ? Les haricots verts renferment des minéraux importants, comme du potassium (pour une bonne pression artérielle) ainsi que du fer et de l'acide folique (bons pour la vitalité).

Servir
6

Verdeel de pesto-aardappelen over de borden. Snijd de gevulde kipfilet in stukken en serveer ernaast. Verkruimel de overige geitenkaas erover. Serveer de salade erbij en garneer met de hazelnoten en de citroenpartjes.

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