Mijn bestellingen
arrow right iconarrow right icon
Menu voor 30 Sep tot 06 Oct
arrow right iconarrow right icon
Romige aardappelschotel met kabeljauw en spekjes
Romige aardappelschotel met kabeljauw en spekjes

Romige aardappelschotel met kabeljauw en spekjes

Met vers geraspte nootmuskaat

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 3165 beoordelingen
Lees meer

Wat is er lekkerder in de winter dan een hartverwarmende ovenschotel? Deze romige aardappelschotel bevat vis én vlees, geen voor de hand liggende combinatie misschien, maar witvis en spek gaan heel goed samen. De nootmuskaat zorgt voor een subtiele kruidige noot en dat niet alleen, wist je dat deze specerij allerlei gezondheidsvoordelen heeft?

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenFamilyOriginal
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Vastkokende aardappelen

400 g

Prei

2 tl

Nootmuskaat

50 g

Spekblokjes

2 stuks

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

50 ml

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2661 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels11 g
Eiwitten35 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Pan
Garde
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen bereiden
Aardappelen bereiden
1

VVerwarm de oven voor op 220 graden, bereid de bouillon en breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen (milva) en snijd in plakken van ½ cm dik. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 – 13 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en raspen
Snijden en raspen
2

Snijd ondertussen de prei in fijne ringen en rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

Spek en prei bakken
Spek en prei bakken
3

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 2 minuten. Voeg de prei toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper.

Roomsaus bereiden
Roomsaus bereiden
4

Laat ondertussen het grootste deel van de roomboter smelten in een soep- of sauspan op middellaag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut tot een soort bal ontstaat (dit is een roux). Voeg de helft van de bouillon toe en roer stevig met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling met de overige bouillon en voeg ook de melk toe. Breng aan de kook en laat nog 1 minuut zachtjes koken.

Ovenschaal vullen
Ovenschaal vullen
5

Breng de saus op smaak met de nootmuskaat, peper en zout en meng met de prei en spekblokjes in de wok of hapjespan. Vet een ovenschaal in met de overige roomboter. Schep de aardappelschijfjes in de ovenschaal en verdeel de prei, spekjes en saus erover. Leg de kabeljauw erop. Breng de vis op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven, of tot de vis gaar is.

Serveer
Serveer
6

Verdeel de aardappel-preischotel met kabeljauw over de borden en garneer eventueel met extra geraspte nootmuskaat.