Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon
1 pièce(s)
Gousse d'ail
70 g
Orzo
1 pièce(s)
Poivron rouge pointu
½ pièce(s)
Concombre
140 g
Maïs conserve
80 g
Filet de poulet fumé
50 g
Yaourt maigre
1 cc
Huile d'olive vierge extra
½ cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
175 ml
Bouillon de légumes à faible teneur en sel
1 cc
Moutarde
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de orzo en de bouillon toe en kook afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Snijd de puntpaprika in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes en doe deze in een saladekom. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snijd de gerookte kipfilet in plakken.
Bak de puntpaprikablokjes 2 - 3 minuten mee met de orzo. Meng in een kleine kom de yoghurt met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, peper en zout.Meng de helft van dit yoghurtmengsel in een grote kom met de orzo, de puntpaprika en de mais. Roer goed door. Meng de andere helft met de komkommer.
Verdeel de orzo over de borden. Leg de plakjes kip erop.Serveer de komkommersalade erover.