Orzosalade met gerookte kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzosalade met gerookte kip

Orzosalade met gerookte kip

met rode paprika, komkommer en mais

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Tags:
Calorie Smart

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation20 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

70 g

Orzo

1 pièce(s)

Poivron rouge pointu

½ pièce(s)

Concombre

140 g

Maïs conserve

80 g

Filet de poulet fumé

50 g

Yaourt maigre

Ingrédients à avoir chez soi

1 cc

Huile d'olive vierge extra

½ cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

175 ml

Bouillon de légumes à faible teneur en sel

1 cc

Moutarde

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)590 kcal
Énergie (kJ)2469 kJ
Graisses16 g
dont saturés3 g
Glucides74 g
dont sucres19 g
Fibres5.5 g
Protéines33 g
Sel4 g

Ustensiles

Sauteuse avec couvercle
Saladier
Grand bol
Petit bol

Instructions

Orzo bereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de orzo en de bouillon toe en kook afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Snijden
2

Snijd de puntpaprika in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes en doe deze in een saladekom. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snijd de gerookte kipfilet in plakken.

Salade maken
3

Bak de puntpaprikablokjes 2 - 3 minuten mee met de orzo. Meng in een kleine kom de yoghurt met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, peper en zout.Meng de helft van dit yoghurtmengsel in een grote kom met de orzo, de puntpaprika en de mais. Roer goed door. Meng de andere helft met de komkommer.

Serveren
4

Verdeel de orzo over de borden. Leg de plakjes kip erop.Serveer de komkommersalade erover.