Paksoi is een Aziatische groente die intussen ook in Europa erg geliefd is. Om het jou makkelijk te maken hebben we de paksoi alvast voorgesneden. Omdat dit gerecht dankzij de sesamolie, sambal en kardemom best pittig is, let je best extra op met hoeveelheden als je kinderen aan tafel hebt zitten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Gele paprika
150 gram
Paksoi
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
20 gram
Pikante honingpinda's
(Bevat Pinda's, Noten)
70 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
½ tl
Gemalen kardemom
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Wittewijnazijn
½ tl
Sambal
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Snijd de tomaat in parten. Snijd de paprika in repen.
Verhit de zonnebloemolie en de helft van de sesamolie in een wok of hapjespan en bak de paksoi, paprika, kardemom, witte wijnazijn en de helft van de sojasaus 5 minuten op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in ongeveer 3 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af onder koud water en roer de sambal en overige sesamolie door de noedels.
Voeg de tomaat toe aan de wok en roerbak 3 minuten. Voeg de noedels toe en roerbak nog 1 à 2 minuten.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de honingpinda’s en overige sojasaus.