topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse woknoedels

Oosterse woknoedels

Met paksoi en honingpinda’s

Paksoi is een Aziatische groente die intussen ook in Europa erg geliefd is. Om het jou makkelijk te maken hebben we de paksoi alvast voorgesneden. Omdat dit gerecht dankzij de sesamolie, sambal en kardemom best pittig is, let je best extra op met hoeveelheden als je kinderen aan tafel hebt zitten.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad
Pinda's
Noten
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Gele paprika

150 gram

Paksoi

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

20 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's, Noten)

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

½ tl

Gemalen kardemom

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)599 kcal
Energie (kJ)2506 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten15 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Snijd de paprika in repen.
2

Snijd de tomaat in parten. Snijd de paprika in repen.

3

Verhit de zonnebloemolie en de helft van de sesamolie in een wok of hapjespan en bak de paksoi, paprika, kardemom, witte wijnazijn en de helft van de sojasaus 5 minuten op middelhoog vuur.

Roer de sambal en overige sesamolie door de noedels.
4

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in ongeveer 3 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af onder koud water en roer de sambal en overige sesamolie door de noedels.

5

Voeg de tomaat toe aan de wok en roerbak 3 minuten. Voeg de noedels toe en roerbak nog 1 à 2 minuten.

Garneer met de honingpinda’s.
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de honingpinda’s en overige sojasaus.