HelloFresh
Mijn bestellingen
arrow right iconarrow right icon
Menu voor 22 Apr tot 28 Apr
arrow right iconarrow right icon
Verse makreel met tomatenspaghetti, knoflook, citroen en ansjovis
Verse makreel met tomatenspaghetti, knoflook, citroen en ansjovis

Verse makreel met tomatenspaghetti, knoflook, citroen en ansjovis

Lees meer

Deze snelle en simpele pasta met knoflook, tomaat en ansjovis. Dit wordt geserveerd met een frisse salade. De ansjovis is zacht gezouten en vol van smaak. Mariano is de visser die deze kleine vissen voor de kust van Mar del Plata in Argentinië vangt.

Labels:DiscoveryEten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

4 stuks

Knoflookteen

4 stuks

Tomaat

½ stuks

Citroen

180 g

Volkoren spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

⅔ blik

Ansjovis

(BevatVis)

60 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Verse makreelfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3615 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels9 g
Eiwitten34 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Rasp het gele gedeelte van de citroenschil met een fijne rasp en snijd de citroen in parten. Bewaar de olie van de ansjovis en snijd de ansjovisfilets grof.

2

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel en fruit de ansjovis in eigen olie 2 minuten op middelmlaagvuur. Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit 1 minuut op laag vuur. Voeg de tomaat, 1 tl citroenrasp per persoon, 1 tl citroensap per persoon, de helft van de zwarte balsamicoazijn en 25 ml water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes doorkoken op middellaag vuur.

4

Scheur ondertussen de veldsla klein en meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd de makreelfilet overdwars op drie tot vier plekken in. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de makreelfilet 3 - 4 minuten op middelhoog vuur op de kant met vel en daarna nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de spaghetti toe aan de wok of hapjespan met deksel, verhit nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spaghetti over de borden, serveer met de makreelfilet en salade. Besprenkel de makreelfilet naar smaak met citroensap.