Verse makreel met tomatenspaghetti, knoflook, citroen en ansjovis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse makreel met tomatenspaghetti, knoflook, citroen en ansjovis

Verse makreel met tomatenspaghetti, knoflook, citroen en ansjovis

À l’ail, au citron et aux anchois

Deze snelle en simpele pasta met knoflook, tomaat en ansjovis. Dit wordt geserveerd met een frisse salade. De ansjovis is zacht gezouten en vol van smaak. Mariano is de visser die deze kleine vissen voor de kust van Mar del Plata in Argentinië vangt.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Citroen

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

⅓ blik(ken)

Ansjovis

(Bevat Vis)

30 gram

Veldsla

1 stuk(s)

Verse makreelfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3615 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels9 g
Eiwitten34 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Rasp het gele gedeelte van de citroenschil met een fijne rasp en snijd de citroen in parten. Bewaar de olie van de ansjovis en snijd de ansjovisfilets grof.

Spaghetti koken
2

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
3

Verhit een wok of hapjespan met deksel en fruit de ansjovis in eigen olie 2 minuten op middelmlaagvuur. Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit 1 minuut op laag vuur. Voeg de tomaat, 1 tl citroenrasp per persoon, 1 tl citroensap per persoon, de helft van de zwarte balsamicoazijn en 25 ml water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes doorkoken op middellaag vuur.

Salade aanmaken
4

Scheur ondertussen de veldsla klein en meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Makreel bakken
5

Snijd de makreelfilet overdwars op drie tot vier plekken in. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de makreelfilet 3 - 4 minuten op middelhoog vuur op de kant met vel en daarna nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de spaghetti toe aan de wok of hapjespan met deksel, verhit nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spaghetti over de borden, serveer met de makreelfilet en salade. Besprenkel de makreelfilet naar smaak met citroensap.