Skip to main content
Kokos-vissoep

Kokos-vissoep

met koolvis, sereh en groene groenten

3.8
(2,8 k)

Sereh wordt ook wel citroengras genoemd. Het is een van oorsprong Indiase grassoort en heeft de frisse geur en smaak van citroen. Het geeft deze maaltijdsoep dan ook een fris tintje. In deze soep zitten verder onder andere udonnoedels. Dit zijn dikke, zachte Japanse noedels die gemaakt worden van tarwebloem, water en zout.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Poisson
Gluten
Soja

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 cm

Gingembre frais

¼ pièce(s)

Piment rouge

1 pièce(s)

Gousse d'ail

150 g

Champignons

100 g

Haricots plats

2 cc

Citronnelle moulue

150 ml

Lait de coco

100 g

Filet de colin sans peau

(Contient: Poisson)

100 g

Nouilles udon fraîches

(Contient: Gluten)

5 ml

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

Ingrédients à avoir chez soi

300 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Huile de tournesol

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories556 kcal
Énergie (kJ)2326.3 kJ
Graisses9 g
Graisses saturées20 g
Glucides52 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines29 g

Ustensiles

Wok avec couvercle

Instructions

Snijd de broccoli.
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in stukken van 1 cm.

Voeg de bouillon, kokosmelk, broccoli en snijbonen toe.
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember, rode peper, knoflook en sereh 1 minuut op laag vuur. Voeg de bouillon, kokosmelk, broccoli en snijbonen toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten op middelmatig vuur.

Voeg de koolvis toe.
3

Snijd ondertussen de koolvis in blokjes van 2 cm. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels en koolvis toe aan de soep, breng opnieuw aan de kook en breng op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout.

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.
4

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes