Skip to main content
Indische rijst met varkensreepjes

Indische rijst met varkensreepjes

Met groenten en zoetzure ketjapsaus

3.7
(3,3 k)

Je maakt voor dit gerecht zelf een zoetzure ketjapsaus. Dit klinkt misschien moeilijk, maar het tegendeel is waar. De saus bestaat uit rode ui, tomatenpuree, ketjap, witte wijnazijn en suiker. Het geeft gerecht een extra Aziatisch tintje. De varkenshaasreepjes zijn alvast voor je voorgekruid paprika en nootmuskaat.

Tags:
Pour le plaisir des enfants

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

85 g

Riz cargo

½ pièce(s)

Oignon rouge

⅓ boîte(s)

Concentré de tomate

100 g

Émincés d'aiguillettes de porc aux épices indonésiennes

200 g

Mélange de légumes chinois

(Peut contenir : Céleri)

½ cc

Cardamome moulue

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile de tournesol

2 cs

Sauce soja Lucullus

1 cc

Cassonade

¼ cc

Vinaigre de vin blanc

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories683 kcal
Énergie (kJ)2857.7 kJ
Graisses16 g
Graisses saturées3 g
Glucides99 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines32 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Casserole
Cocotte
Wok

Instructions

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Bereid de zoetzure ketjapsaus.
2

Snipper de rode ui. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg vervolgens de ketjap, bruine suiker, witte wijnazijn en 50 ml water per persoon toe. Bestrooi met peper en zout en breng al roerende aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en bewaar de zoetzure ketjapsaus apart.

Roerbak de groenten.
3

Snijd de kastanjechampignons uit de groentenmix in plakken. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de varkenshaasreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Oosterse groentenmix en kardemom toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 5 minuten.

Voeg de zoetzure-ketjapsaus toe.
4

Voeg de zoetzure ketjapsaus toe aan de wok of hapjespan met groenten en roerbak nog 5 minuten.

Verdeel de rijst en groenten over de borden.
5

Verdeel de rijst en groenten over de borden.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes