-
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Bloemkool
85 gram
Pandanrijst
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
20 gram
Rozijnen-pittenmix
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Gepaneerde heekfilet
(Bevat Vis, Gluten)
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
165 ml
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Bloem
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de rijst en de bloemkool. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes.Kook de rijst in 12-15 minuten gaar en giet daarna af.Kook de bloemkool in 8-10 minuten gaar en giet daarna af.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur, voeg de bloem en het kerriepoeder toe en roer goed met een garde. Voeg vervolgens de melk en 1/4 bouillonblokje per persoon toe en roer goed.Laat de saus in 8-10 minuten zachtjes inkoken op laag vuur. Roer regelmatig door.Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan.Bak de gepaneerde heekfilet 3-5 minuten per kant, of tot hij goudbruin wordt.
Meng de rozijnen-pittenmix door de rijst. Breng op smaak met peper en zout en verdeel daarna over de borden.Verdeel de bloemkool over de rijst en giet de kerriesaus erover. Serveer de heekfilet erbij.