Gepaneerde heekfilet met bloemkool en kerriesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde heekfilet met bloemkool en kerriesaus

Gepaneerde heekfilet met bloemkool en kerriesaus

met pitten-rijst

-

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Vis
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Bloemkool

85 gram

Pandanrijst

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

20 gram

Rozijnen-pittenmix

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Gepaneerde heekfilet

(Bevat Vis, Gluten)

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

165 ml

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3387 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten114 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels7 g
Eiwitten37 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan

Instructies

Rijst en bloemkool koken
1

Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de rijst en de bloemkool. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes.Kook de rijst in 12-15 minuten gaar en giet daarna af.Kook de bloemkool in 8-10 minuten gaar en giet daarna af.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur, voeg de bloem en het kerriepoeder toe en roer goed met een garde. Voeg vervolgens de melk en 1/4 bouillonblokje per persoon toe en roer goed.Laat de saus in 8-10 minuten zachtjes inkoken op laag vuur. Roer regelmatig door.Breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan.Bak de gepaneerde heekfilet 3-5 minuten per kant, of tot hij goudbruin wordt.

Serveren
4

Meng de rozijnen-pittenmix door de rijst. Breng op smaak met peper en zout en verdeel daarna over de borden.Verdeel de bloemkool over de rijst en giet de kerriesaus erover. Serveer de heekfilet erbij.