Gemarineerde steak met citrussalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde steak met citrussalsa

Gemarineerde steak met citrussalsa

met zoete aardappel en koolsla

Wist je dat kappertjes de ongeopende bloemkoppen zijn van de kappertjesplant? Ze worden voornamelijk geoogst in landen met een Mediterraans klimaat.

Allergenen:
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse munt en bieslook

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Kappertjes

⅓ stuk(s)

Citroen

225 gram

Zoete aardappel

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

2.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

1 el

Water voor saus

2.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5032 kJ
Energie (kcal)1203 kcal
Vetten88.9 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten62.7 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels12.1 g
Eiwitten34.3 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng water met een snuif zout aan de kook in een sauteerpan met deksel voor de zoete aardappel. Was of schil de zoete aardappel en snijd in wedges. Kook de zoete aardappel, afgedekt, 10 minuten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de puntpaprika in dunne ringen.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Salsa verde maken
2

Snijd de peterselie, bieslook en munt fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak 1 tl kappertjes per persoon fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit boven een kleine kom. Meng in een kom de verse kruiden met de knoflook, de fijngehakte kappertjes en per persoon: 1 el citroensap en 2 el extra vierge olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika en 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) per persoon toe aan de zoete aardappel in de sauteerpan en bak 5 - 8 minuten. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.

Koolsla maken
4

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el mayonaise. Voeg de koolmix toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de aangegeven hoeveelheid water voor saus en de overige Mexicaanse kruiden.

Steak bakken
5

Verhit 1 el boter per persoon in een pan op hoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak in de pan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.

Serveren
6

Verdeel de zoete-aardappelwedges met puntpaprika over de borden en besprenkel met de mayonaisedressing. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne sneetjes en leg naast de zoete aardappel. Garneer het vlees met de salsa. Serveer met de koolsla.