Varkensoester met zomerse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensoester met zomerse salade

Varkensoester met zomerse salade

met patatjes en gegrilde nectarine

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Varkensoester

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

½ stuk(s)

Nectarine

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

¾ el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2518 kJ
Energie (kcal)602 kcal
Vetten21.4 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten69.6 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels12.8 g
Eiwitten32.3 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1
  • Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel.
  • Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pot en verkruimel het bouillonblokje boven de pot. Breng aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar. Giet daarna af.
Varkensoester bakken
2
  • Wrijf de varkensoester in met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de varkensoester in 5 - 7 minuten per kant rondom bruin. Keer regelmatig om.
  • Haal daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren.
Snijden
3
  • Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkensoester.
  • Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Snijd de nectarine in partjes.
  • Verhit de overige boter in een andere pan op middelhoog vuur en bak de nectarine 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel extra boter toe en bak de nectarine niet te lang.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing.
  • Voeg de sla, komkommer en radijs toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade, patatjes en varkensoester over de borden. Serveer met de nectarine.