Skip to main content
Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney

4.2
(48)

Snijbonen zijn super veelzijdig. Je kunt ze rauw eten, als bijgerecht, of toevoegen aan gerechten zoals deze!

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Extra groente
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Pinda's
Soja
Gluten
Tarwe
Noten
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Snijbonen

⅓ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Noten, Kan sporen van allergenen bevatten, Pinda's)

20 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd)

½ stuk(s)

Komkommer

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

½ stuk(s)

Wortel

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Zout

Energie (kJ)2863 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten20.9 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten98.4 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels7.9 g
Eiwitten23.1 g
Zout1.9 g
Potassium618.3 mg
Calcium84 mg
Iron2.2 mg
Pan
Steelpan
Grote wok of hapjespan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en kook de rijst 12 - 15 minuten.
  • Breng ondertussen water aan de kook in een steelpan voor de groenten.
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes.
  • Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van ongeveer 4 cm.
Plantaardige kip bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wok of diepe pan op middelhoog vuur. Bak de plantaardige kipstukjes 7 - 8 minuten.
  • Voeg de ui, de knoflook en het currypoeder toe en bak nog 4 minuten.
  • Roer de zoete Aziatische saus, pindakaas, mangochutney en bouillon toe. Meng goed door en laat pruttelen op laag vuur.
Komkommer snijden
3
  • Kook de snijbonen en wortel 3 minuten. 
  • Giet af en voeg toe aan de grote wok of diepe pan. Meng goed en laat 3 minuten pruttelen.
  • Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en een snuifje zout. Voeg de komkommer toe en schep goed om.
Serveren
4
  • Schep de rijst op de borden. Verdeel de curry eroverheen.
  • Serveer met de zoetzure komkommer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders