Gnocchi met serranoham, groene pesto en rucola
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi met serranoham, groene pesto en rucola

Gnocchi met serranoham, groene pesto en rucola

Met tomaat en knoflook

Deze gnocchi maak je met overheerlijke groene pesto genovese, rucola, tomaat en serranoham. Een Italiaanse klassieker met Spaanse rauwe ham die snel en gemakkelijk te bereiden is. Buon appetito!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Rucola

40 gram

Serranoham

500 gram

Gnocchi

40 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)237 kcal
Energie (kJ)992 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten21 g
waarvan suikers19 g
Vezels4.4 g
Eiwitten4.5 g
Zout0.1 g

Instructies

1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de gnocchi.

2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat klein. Scheur de rucola en serranoham klein.

3

Kook de gnocchi, afgedekt, in de pan met deksel tot deze boven komen drijven. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

4

Verhit vervolgens met de olijfolie een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de gnocchi, tomaat, pesto en de helft van de rucola toe en bak nog 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de serranoham en overige rucola.