Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto

Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto

met zoete aardappel en granaatappelpitjes

Vandaag gebruik je tahin als basis in de pesto. De nootachtige smaak van de geroosterde sesam combineer je met de frisse smaak van basilicum.

Labels:
Vegan
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Aubergine

¼ stuk(s)

Granaatappel

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Libanees flatbread

50 gram

Passata

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Pompoenpitten

75 gram

Yoghurt op z'n Grieks

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)835 kcal
Energie (kJ)3495 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten117 g
waarvan suikers19 g
Vezels12.6 g
Eiwitten19 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng de zoete aardappel en de rode ui met 1/2 el olijfolie per persoon en flink wat peper en zout in een kom. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 min in de oven. Rooster de pompoenpitten in een hapjespan zonder olie op hoog vuur tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en houd apart.

Bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak de aubergine samen met de helft van de knoflook en 1/2 zakje Midden-Oosterse kruiden per persoon 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata toe en verwarm nog 2 minuten. Meng goed door elkaar.

Tahinipesto maken
3

Voeg de andere helft van de knoflook toe aan een hoge kom. Voeg vervolgens de tahin, het verse basilicum en per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1 tl water toe. Mix het geheel met een staafmixer tot een dunne saus (zie Tip). Breng flink op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus nog erg dik? Voeg dan nog 1 tl water per persoon toe. De tahin in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons is aan deze variant minder zout toegevoegd. Het resultaat is even lekker maar beter voor jou. Wist je dat tahin is gemaakt van sesamzaadjes en rijk is aan calcium en ijzer?

Granaatappelpitten losmaken
4

Rol met de palm van je hand de granaatappel over het aanrecht en oefen lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel vervolgens open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Weeg 40 gr granaatappelpitjes per persoon af. Snijd de tomaat in blokjes.

Platbroden vullen
5

Leg elk platbrood op een stukje aluminiumfolie. Smeer de tahinpesto over de platbroden. Verdeel er vervolgens de zoete aardappel, rode ui en aubergine over (zie Tip). Verdeel de tomatenblokjes en de helft van de granaatappelpitjes overheen. Vouw de onderkant van het platbrood over de vulling heen. Vouw vervolgens ook de 2 zijkanten van het platbrood naar binnen over de vulling heen (zoals bij een wrap of dürüm). Rol het geheel in de aluminiumfolie. Bak de gevulde platbroden 2 - 3 minuten in de oven.

Tip: Laat de randen vrij zodat je ze kan dichtvouwen later.

Serveren
6

Haal het aluminiumfolie aan de bovenkant van de platbrood-wrap eraf en eet uit het vuistje. Haal geleidelijk de folie eraf naarmate je verder eet. Eet je liever met mes en vork? Verwijder de folie in zijn geheel en snijd het gevulde platbrood in stukken. Garneer naar smaak met de overige granaatappelpitten en gepofte pompoenpitten.