Skip to main content
Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto
Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto

Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto

met zoete aardappel en granaatappelpitjes

Vandaag gebruik je tahin als basis in de pesto. De nootachtige smaak van de geroosterde sesam combineer je met de frisse smaak van basilicum.

Labels:
Vegan
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Aubergine

¼ stuk(s)

Granaatappel

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Rode ui

150 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Libanees flatbread

50 gram

Passata

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Pompoenpitten

75 gram

Yoghurt op z'n Grieks

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)835 kcal
Energie (kJ)3495 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten117 g
waarvan suikers19 g
Vezels12.6 g
Eiwitten19 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng de zoete aardappel en de rode ui met 1/2 el olijfolie per persoon en flink wat peper en zout in een kom. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 min in de oven. Rooster de pompoenpitten in een hapjespan zonder olie op hoog vuur tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en houd apart.

Bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak de aubergine samen met de helft van de knoflook en 1/2 zakje Midden-Oosterse kruiden per persoon 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata toe en verwarm nog 2 minuten. Meng goed door elkaar.

Tahinipesto maken
3

Voeg de andere helft van de knoflook toe aan een hoge kom. Voeg vervolgens de tahin, het verse basilicum en per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1 tl water toe. Mix het geheel met een staafmixer tot een dunne saus (zie Tip). Breng flink op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus nog erg dik? Voeg dan nog 1 tl water per persoon toe. De tahin in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons is aan deze variant minder zout toegevoegd. Het resultaat is even lekker maar beter voor jou. Wist je dat tahin is gemaakt van sesamzaadjes en rijk is aan calcium en ijzer?

Granaatappelpitten losmaken
4

Rol met de palm van je hand de granaatappel over het aanrecht en oefen lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel vervolgens open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Weeg 40 gr granaatappelpitjes per persoon af. Snijd de tomaat in blokjes.

Platbroden vullen
5

Leg elk platbrood op een stukje aluminiumfolie. Smeer de tahinpesto over de platbroden. Verdeel er vervolgens de zoete aardappel, rode ui en aubergine over (zie Tip). Verdeel de tomatenblokjes en de helft van de granaatappelpitjes overheen. Vouw de onderkant van het platbrood over de vulling heen. Vouw vervolgens ook de 2 zijkanten van het platbrood naar binnen over de vulling heen (zoals bij een wrap of dürüm). Rol het geheel in de aluminiumfolie. Bak de gevulde platbroden 2 - 3 minuten in de oven.

Tip: Laat de randen vrij zodat je ze kan dichtvouwen later.

Serveren
6

Haal het aluminiumfolie aan de bovenkant van de platbrood-wrap eraf en eet uit het vuistje. Haal geleidelijk de folie eraf naarmate je verder eet. Eet je liever met mes en vork? Verwijder de folie in zijn geheel en snijd het gevulde platbrood in stukken. Garneer naar smaak met de overige granaatappelpitten en gepofte pompoenpitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes