Aardpeerstamppot met zelfgemaakte slavink
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardpeerstamppot met zelfgemaakte slavink

Aardpeerstamppot met zelfgemaakte slavink

Avec des chicons et des tomates cerises

Aardpeer, topinamboer, knolzonnebloem of jeruzalemartisjok: allemaal namen voor dezelfde groente, waarvan je in dit gerecht een stamppot maakt. De smaak van deze knol doet denken aan een artisjok met een zoete, nootachtige smaak. Wat goed samen-gaat met het zoutige van de zelfgemaakte slavink!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

75 gram

Aardpeer

2 stuk(s)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Runderbraadworst

2 stuk(s)

Witlof

65 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2891 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Aardappelstamper

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (maritima) en aardpeer. Schil de aardappel en aardpeer en snijd in gelijke stukken.

2

Wikkel de spekplakken om het gehakt. Verhit daarna de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de zelfgemaakte slavink in 2 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak 15 - 20 minuten. Keer regelmatig om.

3

Kook ondertussen de aardappelen en aardpeer, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Halveer de witlof en verwijder de kern. Snijd daarna de witlof in de lengte in parten. Halveer de cherrytomaten.

5

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de witlof, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur. Voeg halverwege de cherrytomaten en honing toe.

6

Stamp de aardappelen en aardpeer met een aardappelstamper tot een grove puree. Rasp met een fijne rasp ½ tl nootmuskaat per persoon boven de puree. Roer er de warme witlof en cherrytomaten door de puree en breng op smaak met peper en zout.