Volkoren penne in citroen-ricottasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren penne in citroen-ricottasaus

Volkoren penne in citroen-ricottasaus

met gebakken snijbonen en Italiaanse kruidenolie

Citroen en ricotta vormen de perfecte combinatie. De ricotta zorgt voor een romige saus en de citroen geeft een frisse draai aan dit gerecht.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½ stuk(s)

Citroen

4 ml

Italiaanse kruidenolie

200 gram

Snijbonen

50 gram

Ricotta

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)541 kcal
Energie (kJ)2264 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers9 g
Vezels16.7 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Rasp
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in stukken van ongeveer 3 centimeter.
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Bewaar wat kookvocht, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat snijbonen rijk zijn aan vezels voor gezonde darmen, calcium voor sterke botten, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor een hoog energieniveau?

Snijbonen bereiden
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de snijbonen en 50 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 - 6 minuten.
  • Haal daarna het deksel van de koekenpan en bak nog 4 - 5 minuten, of tot het water is verdampt (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Proef de snijbonen om te zien of je ze al gaar genoeg vindt. Zo niet, bak ze dan wat langer.

Citroen-ricottasaus maken
3
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  • Snijd de citroen in kwarten.
  • Meng de ricotta in een kleine kom met de helft van de Italiaanse kruidenolie en per persoon: 1/2 tl citroenrasp en het sap van 1/4 citroen.
  • Breng goed op smaak met peper, zout en eventueel extra citroenrasp naar smaak (zie Tip).

Tip: Ricotta is mild van smaak. Proef tijdens het bereiden van de saus eens en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

Serveren
4
  • Meng de ricottasaus met de pasta en 2 el kookvocht per persoon (zie Tip).
  • Voeg de helft van de gebakken snijbonen toe aan de pasta en meng goed.
  • Verdeel de pasta over de borden en leg de overige snijbonen op de pasta.
  • Besprenkel met de overige Italiaanse kruidenolie en voeg eventueel naar smaak extra citroenrasp toe.

Tip: Vind je de saus te droog? Voeg dan 1 el kookvocht per persoon extra toe.