Zelf een bistro-klassieker op tafel zetten? Met dit recept doe je dat in stijl met luxe walnoten-rozijnenbrood en romige verse geitenkaas. Deze avond zit je op een Frans terrasje te genieten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Witloof
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Appel
75 gram
Sperziebonen
50 gram
Spekreepjes
½ el
Honing
1 stuk(s)
Bruin rozijnen-walnotenbroodje
100 gram
Verse geitenkaas
(Bevat: Milk)
10 gram
Walnootstukjes
¼ stuk(s)
Ui
¼ head
Lollo biondo
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Mosterd
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de harde onderkant van het witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 5 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan en voeg de rode ui, het witlof en de helft van de appel toe. Bak 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1/2 tl honing, 2 el water en een snuf zout toe. Verlaag het vuur en bak in 12 - 15 zachtjes bruin. Schep af en toe om.
Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen zonder deksel, het is niet erg als de bonen iets afkoelen.
Halveer de rozijnen-walnotenbroodjes in de lengte en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de geitenkaas over de broodjes en besprenkel met honing naar smaak. Rooster de broodjes geitenkaas 8 - 10 minuten in de oven of totdat de geitenkaas bruin begint te kleuren. Bak de laatste 3 minuten de walnootstukjes mee op de bakplaat.
Snipper de ui zeer fijn. Maak in een kom een vinaigrette van per persoon: 1 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie, 1 el wittewijnazijn, de ui, peper en zout (zie Tip). Snijd de lollo biondo grof en voeg toe aan een grote saladekom. Voeg ook de sperziebonen, spekjes, de gebakken rode ui met witlof en de apart gehouden appel toe aan de saladekom. Voeg tot slot de vinaigrette toe naar smaak en meng goed.
Tip: Houd je van een zoete vinaigrette? Voeg dan ook een beetje honing toe.
Verdeel de salade over de borden en leg de broodjes met geroosterde geitenkaas erop. Garneer met de geroosterde walnoot.