Skip to main content
Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes
Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes

Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes

met luxe rozijn-walnotenbrood, witlof en sperziebonen

Zelf een bistro-klassieker op tafel zetten? Met dit recept doe je dat in stijl met luxe walnoten-rozijnenbrood en romige verse geitenkaas. Deze avond zit je op een Frans terrasje te genieten!

Allergenen:
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Witloof

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Appel

75 gram

Sperziebonen

50 gram

Spekreepjes

½ el

Honing

1 stuk(s)

Bruin rozijnen-walnotenbroodje

100 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Milk)

10 gram

Walnootstukjes

¼ stuk(s)

Ui

¼ head

Lollo biondo

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1063 kcal
Energie (kJ)4449 kJ
Vetten65 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers35 g
Vezels6.8 g
Eiwitten37 g
Zout8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de harde onderkant van het witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.

Bakken
2

Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 5 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan en voeg de rode ui, het witlof en de helft van de appel toe. Bak 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1/2 tl honing, 2 el water en een snuf zout toe. Verlaag het vuur en bak in 12 - 15 zachtjes bruin. Schep af en toe om.

Sperziebonen koken
3

Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10  minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen zonder deksel, het is niet erg als de bonen iets afkoelen.

Geitenkaas roosteren
4

Halveer de rozijnen-walnotenbroodjes in de lengte en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de geitenkaas over de broodjes en besprenkel met honing naar smaak. Rooster de broodjes geitenkaas 8 - 10 minuten in de oven of totdat de geitenkaas bruin begint te kleuren. Bak de laatste 3 minuten de walnootstukjes mee op de bakplaat.

Salade maken
5

Snipper de ui zeer fijn. Maak in een kom een vinaigrette van per persoon: 1 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie, 1 el wittewijnazijn, de ui, peper en zout (zie Tip). Snijd de lollo biondo grof en voeg toe aan een grote saladekom. Voeg ook de sperziebonen, spekjes, de gebakken rode ui met witlof en de apart gehouden appel toe aan de saladekom. Voeg tot slot de vinaigrette toe naar smaak en meng goed.

Tip: Houd je van een zoete vinaigrette? Voeg dan ook een beetje honing toe.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en leg de broodjes met geroosterde geitenkaas erop. Garneer met de geroosterde walnoot.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla