Pizza funghi sur pain plat à la mozzarella di bufala
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza funghi sur pain plat à la mozzarella di bufala

Pizza funghi sur pain plat à la mozzarella di bufala

garnie d'oignon rouge et de roquette

.

Tags:
Végé
Famille
Manger en premier
Allergènes:
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation40 minutes
Cuisson30 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

125 g

Champignons

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

½ boule(s)

Mozzarella au lait de bufflonne

(Contient Lait (contient du lactose))

200 g

Passata

½ sachet(s)

Épices italiennes

2 pièce(s)

Pain plat libanais

2.5 g

Basilic frais

40 g

Roquette

Ingrédients à avoir chez soi

1 cc

Vinaigre balsamique noir

1 cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)716 kcal
Énergie (kJ)2996 kJ
Graisses27 g
dont saturés11 g
Glucides86 g
dont sucres10 g
Fibres8.3 g
Protéines27 g
Sel1 g

Ustensiles

Poêle
Plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé

Instructions

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in plakken. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

Tomatensaus maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpassata en per persoon 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water en breng op smaak met peper en zout. Laat 6 - 8 minuten inkoken op gemiddeld vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.

Conseil: Si vous trouvez la sauce trop épaisse, ajoutez de l'eau.

Bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode-uiringen en de champignons6 - 8 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Leg ondertussen de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 4 minuten in de oven.

Conseil: Vous allez d'abord enfourner les pains plats un moment sans sauce pour qu'ils deviennent bien croustillants. Ne les laissez pas trop longtemps pour ne pas qu'ils s'assèchent.

Pizza's maken
4

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel het champignon-uimengsel en de buffelmozzarellastukjes over de pizza's en bestrooi met peper en zout.

Pizza's bakken
5

Bak de pizza's opnieuw op de bakplaat met bakpapier 5 - 7 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Serveren
6

Bestrooi de pizza's met het verse basilicum en verdeel de rucola erover.