HelloFresh
topBanner
Platbroodpizza funghi

Platbroodpizza funghi

met buffelmozzarella, basilicum, rode ui en rucola

Lees meer

.

Labels:VeggieEten binnen 3 dagenFamily
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

250 g

Champignons

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

125 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 g

Passata

3 tl

Italiaanse kruiden

4 stuks

Libanees platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2996 kJ
Energie (kcal)716 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in plakken. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpassata en per persoon 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water en breng op smaak met peper en zout. Laat 6 - 8 minuten inkoken op gemiddeld vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode-uiringen en de champignons6 - 8 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Leg ondertussen de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 4 minuten in de oven.

4

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel het champignon-uimengsel en de buffelmozzarellastukjes over de pizza's en bestrooi met peper en zout.

5

Bak de pizza's opnieuw op de bakplaat met bakpapier 5 - 7 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd fijn.

6

Bestrooi de pizza's met het verse basilicum en verdeel de rucola erover.