Foe yong hai met Oosterse groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Foe yong hai met Oosterse groenten

Foe yong hai met Oosterse groenten

en verse ananas

Foe yong hai is een typisch Chinees gerecht op basis van omelet en zoetzure tomatensaus. Deze klassieker ga je niet afhalen maar maak je makkelijk zelf! Je eet hem niet met rijst maar met noedels. De Oosterse groentemix en ananas maken het tot een Chinees festijn!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Œuf
Gluten
Soja

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1

Gousse d'ail

1

Ananas en tranches

2

Œuf de poule

(Contient Œuf)

200

Mélange de légumes chinois

(Peut contenir Céleri)

10

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

½

Concentré de tomate

75

Nouilles

(Contient Gluten)

Ingrédients à avoir chez soi

125

Bouillon de légumes

Poivre et sel

1

Huile de tournesol

1

Miel

1.5

Sauce soja Lucullus

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)3151 kJ
Énergie (kcal)753 kcal
Graisses36 g
dont saturés20 g
Glucides75 g
dont sucres0 g
Fibres6 g
Protéines28 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle
Casserole avec couvercle
Casserole en inox

Instructions

Voeg de groenten toe aan het eimengsel.
1

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de ananas in kleine stukjes. Kluts de eieren in een grote kom. Voeg de Oosterse groentemix toe aan het ei en breng op smaak met peper en sojasaus.

Giet het ei-groenten mengsel in de pan.
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel (zie tip) en fruit de helft van de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg het ei met de groenten toe en laat, afgedekt, 15 minuten op laag vuur stollen. Verdeel met een spatel de omelet de laatste 2 minuten in grove stukken.

3

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Voeg de ketjapsaus toe.
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een steelpan en fruit de overige knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 30 seconden mee. Voeg de ananas, bouillon, honing en ketjapsaus toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in ongeveer 3 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af onder koud water en besprenkel eventueel met een scheutje zonnebloemolie om kleven te voorkomen.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de noedels over de borden. Serveer met het ei en schenk de saus erover.