HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconConchiglie Met Rode Biet En Geitenkaas
topBanner
Conchiglie met rode biet en geitenkaas

Conchiglie met rode biet en geitenkaas

Met rucola, peer en walnoten

Lees meer

Dit is een combinatie van zoete biet en peer met zilte geitenkaas, pittige rucola en walnoten. De peer en biet bak je in de oven waardoor ze een geroosterde smaak krijgen die goed samengaat met de conchiglie.

Labels:CaloriebewustInspiratieEet mij eerst
Allergenen:GlutenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten

Voor 2 personen

Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

stuk(s)

Peer

gram

Gekookte rode bieten

gram

Conchiglie

(BevatGlutenKan bevattenSoja, Eieren, Mosterd, Lupine)

stuk(s)

Knoflookteen

gram

Champignons

gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

el

Zwarte balsamicoazijn

el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2531 kJ
Energie (kcal)605 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers21.4 g
Vezels13 g
Eiwitten20 g
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie. Snijd de peer en rode biet in dunne parten.

2

Verdeel de peer en rode biet over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 15 minuten in de oven. Schep halverwege om.

3

Kook ondertussen de conchiglie, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel (zie tip). Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

4

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.

5

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 4 – 5 minuten. Voeg de conchiglie en 2 el kookvocht per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de rucola toe.

6

Verdeel de overige rucola over de borden en schep de conchiglie erop. Verdeel de peer, bieten en geitenkaas over de conchiglie (zie tip) en garneer met de walnoten. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn.