Wist je dat het Engelse woord coleslaw een verbastering van het Nederlandse koolsla is? Vandaag maak je zelf een vinaigrette voor de coleslaw. Het zuur in de vinaigrette maakt de rauwe kool zacht en lekker fris, heerlijk bij de pittige blauwe kaas. Kortom, niet zomaar een broodje omelet!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
3 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Portobello
100 gram
Rodekool en wortel
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Biologisch wit broodje met roggedesem
(Bevat Gluten, Soja, Sesamzaad)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
25 gram
Danablu
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
¼ tl
Mosterd
¼ tl
Honing
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 210 graden. • Pers of snijd de knoflook fijn en hak de verse bladpeterselie grof. • Snijd de portobello in plakken. • Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.
• Voeg de groentemix toe aan de saladekom, meng goed en bewaar apart. • Bak het zuurdesembrood 8 minuten in de oven. • Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de peterselie, peper en zout door.
• Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur, voeg het eimengsel toe en bak in 6 – 7 minuten 1 omelet per 2 personen. • Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur en bak in 4 minuten de portobello met de knoflook, peper en zout gaar en bruin. • Verkruimel de dana blue boven de omelet.
• Snijd het broodje doormidden. • Snijd de omelet door de helft en verdeel over het broodje. • Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet. • Serveer de broodjes met de overige coleslaw.