HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKoreaanse Bibimbap Met Varkenshaasreepjes
topBanner
Koreaanse bibimbap met varkenshaasreepjes

Koreaanse bibimbap met varkenshaasreepjes

met rauwe en gesauteerde groente en een spiegelei

Lees meer
Labels:Lekker snelLekker snel
Allergenen:SesamzaadSojaGlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

125 gram

Champignons

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Varkenshaasreepjes met Indiase kruiden

4 stuk(s)

Ei

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ tl

Sambal

2.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

4 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Bruine basterdsuiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)930 kJ
Energie (kcal)222 kcal
Energie (kJ)930 kJ
Energie (kcal)222 kcal
Vetten16.87 g
Vetten16.87 g
waarvan verzadigd2.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten8.6 g
Koolhydraten8.6 g
waarvan suikers6.3 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels3.78 g
Vezels3.78 g
Eiwitten6.55 g
Eiwitten6.55 g
Zout2.0 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Pan met deksel
Kleine kom
Pan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt 10 - 12 minuten Laat daarna 5 minuten afgedekt nagaren.
  • Rasp de komkommer en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Maak in een kleine kom een sausje van per persoon; 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook.
2
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spinazie (zie TIP).
  • Schenk het kokende water van 1 pan over de spinazie, giet af en laat uitlekken.

Tip: Heb je een waterkoker? Breng dan hierin water aan de kook, dat gaat vaak sneller dan in een pan!

3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaasreepjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Schep de rijst in een kom en verdeel er de varkenshaasreepjes, komkommer, spinazie en champignons over.
  • Leg het spiegelei als laatste er bovenop.
  • Garneer met de overige gomasio.
  • Serveer met de sambal- en de sojasaus.