Skip to main content
Aubergine uit de oven met rundergehakt en lamsworstje
Aubergine uit de oven met rundergehakt en lamsworstje

Aubergine uit de oven met rundergehakt en lamsworstje

Met tomatensaus en parelcouscous, granaatappel en chapati

Heb je granaatappelpitjes over? Strooi ze over je avocado toast. De combinatie met avocado is lekker en bovendien een lust voor het oog.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Rundergehakt

1 stuk(s)

Lamsworstjes

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

⅓ zakje(s)

Ras el hanout

5 gram

Verse munt

¼ stuk(s)

Granaatappel

1 stuk(s)

Chapati

50 gram

Biologische Bulgaarse yoghurt

5 gram

Amandelschaafsel

45 gram

Parelcouscous

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

1.25 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)1201 kcal
Energie (kJ)5026 kJ
Vetten60 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers25 g
Vezels7.2 g
Eiwitten57 g
Zout4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Pan met deksel
Kleine kom
Kom

Instructies

Aubergine voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Verhit in een hapjespan met deksel 1/2 el olijfolie per persoon op hoog vuur. Bak de aubergine op de schil in de hapjespan gedurende 3 minuten. Verlaag het vuur, draai de aubergine om en bak nog 5 minuten. Haal van het vuur en bewaar apart in een ovenschaal tot verder gebruik.

Parelcouscous koken
2

Breng per persoon 200 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de geschaafde amandelen goudbruin. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruiden met 1/2 el olijfolie.

Saus maken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan van de aubergine op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en per persoon 1 tl ras el hanout gedurende 1 minuut. Bak het gehakt in 3 minuten los (zie Tip). Voeg de tomatenpuree en de passata toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de parelcouscous toe en laat de saus nog 3 minuten pruttelen op zacht vuur. Houd warm met de deksel.

Tip: Het gehakt mag nog wat roze zijn, want het gaart nog verder in de tomatensaus.

Aubergine roosteren
4

Smeer de aubergine in de ovenschaal in met de kruidenolie. Rooster de aubergine 12 - 15 minuten in de oven. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de amandelen op middelhoog vuur en bak de lamsworstjes in 6 - 8 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Granaatappelpitten losmaken
5

Rol met de palm van je hand de granaatappel over het aanrecht en oefen lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Gebruik per persoon 1/4 van de pitjes uit de granaatappel. Snijd ondertussen de munt fijn. Meng in een kom de Bulgaarse yoghurt met peper en zout, de helft van de fijngesneden munt en per persoon 1/2 tl wittewijnazijn.

Serveren
6

Verwarm de chapati 2 minuten in de oven. Leg een halve aubergine op elk bord. Besprenkel de Bulgaarse yoghurt met munt over de aubergine. Garneer deze met de granaatappelpitten. Schep de tomatensaus met rundergehakt en parelcouscous naast de aubergine. Leg de lamsworstjes op de saus en garneer met het amandelschaafsel en de overige munt. Serveer de warme chapati erbij.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes