Witte asperges in romige dragonsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Witte asperges in romige dragonsaus

Witte asperges in romige dragonsaus

met patatjes, spinazie en gekookt ei

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

250 gram

Witte asperges

¼ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse dragon

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

25 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2718 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten37.6 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten52.9 g
waarvan suikers5.9 g
Vezels15.4 g
Eiwitten20.5 g
Zout1 g

Benodigdheden

Dunschiller
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook met een snuifje zout in een ruime pot met deksel voor de asperges. Was de aardappelen en snijd in schijfjes. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Snipper de ui.

Aardappelschijfjes bakken
2

Voeg de aardappelen en 25 ml water per persoon toe aan een sauteerpan met deksel en stoom, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Giet eventueel af als het water nog niet verdampt is. Haal het deksel van de pan, voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.

Witte asperges koken
3

Kook de witte asperges 8 - 10 minuten in de pot met deksel op middelhoog vuur (zie Tip). Was het ei onder de kraan en kook het ei de laatste 6 - 7 minuten mee, of tot de gewenste gaarheid. Giet af en laat het ei schrikken onder koud water. Pel het ei en halveer.

Tip: De gaartijd van asperges hangt af van de dikte van de asperges. Check daarom tussentijds de garing van de asperges en kook ze eventueel korter/langer.

Romige dragon-roomsaus maken
4

Verhit 1/2 el boter per persoon in een steelpan en bak de ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de culinaire room en 1/4 bouillonblokje per persoon toe. Breng aan de kook en laat de saus 6 - 9 minuten op laag vuur reduceren, of tot de gewenste dikte. Snijd de dragon fijn en roer door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Spinazie laten slinken
5

Haal de aardappelschijfjes uit de pan. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de grote pan. Voeg de spinazie toe en bak tot de spinazie licht is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de spinazie over de borden. Leg de witte asperges op de spinazie en schep de romige dragon-roomsaus eroverheen. Serveer de aardappelschijfjes en de gehalveerde eieren ernaast.

Weetje: Wist je dat groene asperges hun kleur te danken hebben aan het feit dat ze boven de grond groeien? Witte asperges groeien onder de grond en zijn daarom kleurloos. Zowel groene als witte asperges bevatten foliumzuur. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en draagt daardoor bij aan een hoger energieniveau.