Soupe de patate douce au citron vert et garam masala
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Soupe de patate douce au citron vert et garam masala

Soupe de patate douce au citron vert et garam masala

servie avec des haricots rouges et du poivron

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Tags:
Végé
Famille

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation40 minutes
Cuisson30 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

150 g

Patate douce

⅓ sachet(s)

Thym séché

0.64 pièce(s)

Oignon nouveau

1 pièce(s)

Gousse d'ail

½ pièce(s)

Poivron jaune

¼ pièce(s)

Citron vert

1 paquet(s)

Haricots rouges

⅓ sachet(s)

Garam masala

1 paquet(s)

Cubes de tomate

200 ml

Lait de coco

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

½ pièce(s)

Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)752 kcal
Énergie (kJ)3144 kJ
Graisses50 g
dont saturés34 g
Glucides55 g
dont sucres23 g
Fibres16.7 g
Protéines14 g
Sel4 g

Ustensiles

Plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé
Passoire
Marmite à soupe avec couvercle

Instructions

Aardappel roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper, zout en de helft van de tijm. Bak de zoete-aardappelblokjes in 15 – 25 minuten gaar. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de gele paprika en snijd de paprika in blokjes van 1 bij 1 cm. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.

Conseil: LE SAVIEZ-VOUS ? De tous les haricots en grains, les rouges sont ceux les plus riches en fibres. Ils contiennent aussi beaucoup de magnésium. En plus d'être bonnes pour les intestins, les fibres limitent le risque de maladies cardiovasculaires et le magnésium est indispensable au bon fonctionnement des muscles.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak hierin de helft van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee. Voeg de knoflook, garam masala en overgebleven tijm toe. Bak een halve minuut en voeg dan de tomatenblokjes, 50 ml water per persoon en de kokosmelk toe. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en roer goed door.

Soep koken
4

Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de kidneybonen toe.

Aardappel toevoegen
5

Haal de soep van het vuur, roer de geroosterde zoete aardappel erdoor en voeg de helft van het limoensap toe.

Serveren
6

Garneer de soep met de rest van de bosui, de limoenrasp en het limoensap naar smaak.

Conseil: Ce plat est riche en fibres, grâce aux haricots rouges, à la patate douce et aux légumes, dont les cubes de tomates en conserve. Celles-ci contiennent à peu près les mêmes valeurs nutritives que des tomates fraîches.