Filet de saumon et salade de pommes de terre à l’asiatique
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Filet de saumon et salade de pommes de terre à l’asiatique

Filet de saumon et salade de pommes de terre à l’asiatique

brocoli sauté au wok, ponzu et graines de sésame

La peau du saumon donne plus de saveur au poisson et est riche en oméga-3. Ce serait dommage de s'en priver !

Tags:
Famille
Famille
Sans lactose
Allergènes:
Soja
Blé
Moutarde
Œuf

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson25 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

200 g

Pomme de terre

180 g

Brocoli

½ pièce(s)

Gousse d'ail

0.16 sachet(s)

Graines de coriandre moulues

½ pièce(s)

Échalote

5 ml

Sauce soja

(Contient Soja, Blé)

5 g

Graines de sésame

1 pièce(s)

Filet de saumon

15 g

Mayonnaise

(Contient Moutarde, Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

¼ cc

Sambal Lucullus

1 cs

Huile d'olive

½ cc

Vinaigre de vin blanc

à votre goût

Poivre et sel

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)697 kcal
Énergie (kJ)2917 kJ
Graisses44 g
dont saturés6 g
Glucides39 g
dont sucres5 g
Fibres13.6 g
Protéines30 g
Sel1 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Bol
Poêle
Wok
Essuie-tout

Instructions

Préparer les pommes de terre
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Préparer le brocoli
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.

Conseil: Si vous préférez le brocoli un peu plus tendre, faites-le cuire 3 minutes de plus.

Préparer la vinaigrette
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Meng in een kom de knoflook met de sjalot, gemalen koriander, sojasaus, sambal en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het sesamzaad goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar de pan voor stap 5.

Faire sauter le brocoli
4

Verwarm ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli en de helft van de dressing toe en roerbak 3 - 5 minuten, of tot de broccoli zacht is, maar nog wel een bite heeft. Roer de helft van het sesamzaad erdoor.

Conseil: Le saviez-vous ? Le brocoli est considéré comme un "super légume". À juste titre, car il est notamment riche en vitamine B, C et E, ainsi qu'en calcium, potassium et fer !

Cuire le saumon
5

Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier. Verwarm de overige olijfolie op middelhoog vuur in de koekenpan van het sesamzaad. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid en 1 minuut op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Servir
6

Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de zalm en bestrooi met het overige sesamzaad.

Conseil: Le saviez-vous ? Nous absorbons souvent trop peu de vitamine D. Celle-ci renforce le système immunitaire et permet d'assimiler le calcium. Les poissons gras, comme le saumon, le maquereau, le hareng et la sardine en sont très riches.