Tourte de poisson au fenouil et à la tomate
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tourte de poisson au fenouil et à la tomate

Tourte de poisson au fenouil et à la tomate

accompagnée d’une salade de courgette

.

Tags:
Manger en premier
Allergènes:
Blé

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation1 heure
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Gousse d'ail

1 pièce(s)

Échalote

½ pièce(s)

Fenouil

1 pièce(s)

Tomate cœur de bœuf

½ pièce(s)

Tomate

½ pièce(s)

Courgette

5 g

Aneth, menthe et persil plat frais

50 g

Crème fraîche épaisse bio

130 g

Mélange de poissons : saumon, cabillaud et lieu noir

40 g

Crevettes

1 roll(s)

Pâte feuilletée

(Contient Blé Peut contenir Lait (contient du lactose))

15 g

Chapelure panko

Ingrédients à avoir chez soi

à votre goût

Poivre et sel

½ cs

Huile d'olive vierge extra

½ cc

Sucre

1 cs

Vinaigre de vin blanc

½ cs

Farine

½ cs

Beurre [végétal]

150 ml

Bouillon de poisson à faible teneur en sel

1 cs

Huile d'olive

1 cs

Vinaigre balsamique blanc

2 cc

Vinaigre balsamique noir

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)1176 kcal
Énergie (kJ)4918 kJ
Graisses74 g
dont saturés32 g
Glucides73 g
dont sucres31 g
Fibres6.5 g
Protéines46 g
Sel3 g

Ustensiles

Sauteuse
Saladier
Plat à four

Instructions

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Halveer de vleestomaat in de breedte en snijd de tomaat in blokjes.

Schotel bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de venkel toe en bak 3 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem toe per persoon en roerbak 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 8 - 10 minuten inkoken. Roer af en toe door.

Courgettesalade maken
3

Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in dunne linten.Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie en dille fijn, maar bewaar apart van elkaar. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en een snuf zout met de courgette, dille en munt. Bewaar tot serveren en schep af en toe om.

Ovenschotel maken
4

Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de crème fraîche, bladpeterselie en tomatenblokjes erdoor. Breng de zalm, koolvis, kabeljauw en garnalen op smaak met peper en zout en leg in een ovenschaal. Giet de saus eroverheen. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen en snijd op de bovenkant kruiselings in. Bak 20 – 25 minuten in de oven.

Bakken
5

Meng de panko met peper, zout en 1 el olijfolie per persoon. Leg de vleestomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per tomaat en dek af met de panko. Bak de tomaten, samen met de vispastei, 15 - 20 minuten in de oven.

Serveren
6

Serveer de vispastei met de courgette salade en de tomaten met panko.