Nuggets végétaliens et grenailles en persillade
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Nuggets végétaliens et grenailles en persillade

Nuggets végétaliens et grenailles en persillade

câpres et salade de tomate & concombre

La câpre est un condiment produit à partir de boutons floraux du câprier. Elle est principalement récoltée dans les pays au climat méditerranéen.

Tags:
Végé
Famille
Famille

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson20 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

200 g

Grenailles

⅓ pièce(s)

Concombre

1 pièce(s)

Tomate

¼ pièce(s)

Oignon

5 g

Persil frisé frais

½ pièce(s)

Gousse d'ail

⅓ pièce(s)

Citron

5 pièce(s)

Nuggets végétariens

10 g

Câpres

Ingrédients à avoir chez soi

1 cc

Moutarde

1 cc

Miel

à votre goût

Poivre et sel

1.5 cs

Beurre [végétal]

25 g

Mayonnaise [végétale]

½ cs

Huile d'olive vierge extra

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)846 kcal
Énergie (kJ)3538 kJ
Graisses51 g
dont saturés15 g
Glucides75 g
dont sucres15 g
Fibres13 g
Protéines15 g
Sel2 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Saladier
Poêle

Instructions

Cuire les grenailles
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in de lengte doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Couper
2

Halveer ondertussen de komkommer en snijd in dunne plakken. Snijd de pruimtomaat en de tomaat in partjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de krulpeterselie fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit.

Préparer la salade
3

Meng in een grote saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer, tomaat, pruimtomaat en rode ui toe en meng goed.

Cuire les nuggets végétariens
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

Poêler les grenailles
5

Verhit ondertussen in dezelfde koekenpan 1 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten en voeg de kappertjes en de helft van de krulpeterselie toe. Blus af met 1 tl citroensap per persoon. Voeg de krieltjes toe, schep goed om en bak nog 1 - 2 minuten.

Servir
6

Schep de peterseliekrieltjes op de borden samen met de vegetarische nuggets. Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden en garneer de salade met de overige peterselie. Serveer met de mayonaise en 1 citroenpartje per persoon.

Conseil: Le saviez-vous ? Le persil renferme par gramme 3 fois plus de fer qu'un steak ! La quantité relativement faible de cette recette vous en fournit déjà un bel apport.