Curry d'émincés végétariens et riz
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Curry d'émincés végétariens et riz

Curry d'émincés végétariens et riz

préparé avec de la pomme, du pak choï et du lait de coco

Les émincés végétariens de ce plat ont la consistance de la viande mais aussi ses nutriments principaux : protéines, fer et vitamine B12. Même les carnivores ne regretteront pas la viande !

Tags:
Végé
Légumes +

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson35 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

½ pièce(s)

Gousse d'ail

½ pièce(s)

Poivron

½ pièce(s)

Pomme

½ sachet(s)

Épices de curry jaune

125 ml

Lait de coco

75 g

Riz basmati

80 g

Émincés végétariens façon poulet

½ pièce(s)

Pak-choï

¼ pièce(s)

Piment rouge

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile de tournesol

¼ pièce(s)

Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel

à votre goût

Poivre et sel

½ cs

Vinaigre balsamique blanc

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)840 kcal
Énergie (kJ)3514 kJ
Graisses41 g
dont saturés22 g
Glucides85 g
dont sucres16 g
Fibres7 g
Protéines28 g
Sel3 g

Ustensiles

Sauteuse avec couvercle
Casserole avec couvercle
Poêle

Instructions

Préparer
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.

Cuire
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en roerbak 1 - 2 minuten. Voeg de appel en paprika toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de gele currykruiden toe en roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 el water. Voeg de kokosmelk toe. Verlaag het vuur en roer goed door. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten garen.

Conseil: Ajoutez un peu d'eau si le curry s’assèche trop vite.

Cuire le riz
3

Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Cuire les émincés végétariens
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische kipstukjes 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de pan met de currysaus. Bewaar de koekenpan met bakvet.

Préparer le pak-choï
5

Verwijder de steelaanzet van de paksoi. Snijd zowel het witte als het groene gedeelte in de breedte in repen. Bak de paksoi 3 - 4 minuten in de koekenpan van de vegetarische kipstukjes op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en voeg de rijst toe aan de paksoi. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Servir
6

Verdeel de rijst met paksoi over de borden en schep de vegetarische kipcurry ernaast.