Les émincés végétariens de ce plat ont la consistance de la viande mais aussi ses nutriments principaux : protéines, fer et vitamine B12. Même les carnivores ne regretteront pas la viande !
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon
½ pièce(s)
Gousse d'ail
½ pièce(s)
Poivron
½ pièce(s)
Pomme
½ sachet(s)
Épices de curry jaune
125 ml
Lait de coco
75 g
Riz basmati
80 g
Émincés végétariens façon poulet
½ pièce(s)
Pak-choï
¼ pièce(s)
Piment rouge
1 cs
Huile de tournesol
¼ pièce(s)
Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel
à votre goût
Poivre et sel
½ cs
Vinaigre balsamique blanc
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en roerbak 1 - 2 minuten. Voeg de appel en paprika toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de gele currykruiden toe en roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 el water. Voeg de kokosmelk toe. Verlaag het vuur en roer goed door. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten garen.
Conseil: Ajoutez un peu d'eau si le curry s’assèche trop vite.
Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische kipstukjes 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de pan met de currysaus. Bewaar de koekenpan met bakvet.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi. Snijd zowel het witte als het groene gedeelte in de breedte in repen. Bak de paksoi 3 - 4 minuten in de koekenpan van de vegetarische kipstukjes op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en voeg de rijst toe aan de paksoi. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst met paksoi over de borden en schep de vegetarische kipcurry ernaast.