Terre et mer : crevettes et steak
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Terre et mer : crevettes et steak

Terre et mer : crevettes et steak

accompagnées d'une sauce au parmigiano reggiano

.

Tags:
Manger en premier
Allergènes:
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Rumsteak

300 g

Pomme de terre

100 g

Brocoli

1 pièce(s)

Gousse d'ail

125 g

Tomates cerises rouges

5 g

Ciboulette fraîche

100 ml

Crème fraîche liquide

(Contient Lait (contient du lactose))

⅗ pièce(s)

Parmigiano Reggiano AOP

(Contient Lait (contient du lactose))

100 g

Crevettes

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive vierge extra

1 cc

Moutarde

5 ml

Lait [végétal]

à votre goût

Poivre et sel

1.5 cs

Beurre [végétal]

½ cs

Vinaigre balsamique blanc

1.5 cs

Huile d'olive

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)1367 kcal
Énergie (kJ)5717 kJ
Graisses93 g
dont saturés41 g
Glucides70 g
dont sucres13 g
Fibres15.2 g
Protéines56 g
Sel2 g

Ustensiles

Saladier
Essuie-tout
Bol
Plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé
Casserole avec couvercle
Presse-purée
Râpe
Casserole en inox
Poêle
Papier aluminium

Instructions

Voorbereiden
1

Haal de biefstuk uit de koelkast, dep droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de broccoli in plakken van maximaal 1 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Halveer de cherrytomaten en snijd de bieslook fijn, en meng beide met de dressing.

Conseil: Sortez de préférence le steak du réfrigérateur une demi-heure avant de cuisiner pour qu'il soit à température ambiante aussi à l'intérieur.

Broccoli bereiden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Meng in een kom de broccoli met 1 el olijfolie per persoon en de helft van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

Conseil: Surveillez bien les brocolis et faites-les cuire moins ou plus longtemps : les extrémités peuvent dorer un peu mais ils ne doivent pas brûler. Si le brocoli est prêt avant le reste, baissez le four à 70 degrés et conservez-les ainsi au chaud.

Puree maken
3

Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht. Meng de aardappelen met per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk. Stamp met een aardappelstamper tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.

Saus maken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en bak de overige knoflook 1 minuut. Voeg de slagroom toe. Rasp de parmigiano reggianio met een fijne rasp. Voeg de geraspte kaas toe aan de slagroom. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat de saus indikken tot de gewenst dikte. Houd de saus op laag vuur warm tot serveren.

Conseil: La sauce est assez liquide. Si vous la souhaitez plus épaisse, laissez-la réduire. Veillez tout de même à ce qu'elle ne brûle pas.

Bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de biefstuk in de pan en bak in 2 - 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en laat maximaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen in 3 - 4 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden. Snijd de biefstuk in plakken en leg deze samen met de garnalen naast de puree. Giet de saus over de biefstuk en garnalen en garneer met de rest van bieslook. Serveer de broccoli en cherrytomatensalade erbij.

Conseil: Assurez-vous de couper le steak à contrefil pour que la viande reste délicieusement tendre.