Le chicon rouge est cultivé depuis des siècles dans la région de la Vénétie (Italie). Croisé entre le chicon et radiccio, sa saveur est un peu plus corsée.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1 pièce(s)
Steak
200 g
Pommes de terre en rondelles
1 pièce(s)
Little gem
100 g
Haricots verts
40 g
Dip de chou-fleur à la truffe
(Contient Lait (contient du lactose))
½ cs
Miel
½ cs
Moutarde
à votre goût
Poivre et sel
½ cs
Huile d'olive
1 cs
Beurre [végétal]
½ cs
Huile d'olive vierge extra
Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
Conseil: Si vous cuisinez pour plus de 2 personnes, utilisez 2 poêles.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water. Snijd ondertussen de little gem fijn. Meng in een saladekom de mosterd, honing en extra vierge olijfolie. Voeg de little gem en sperziebonen toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Conseil: Si vous n’appréciez pas la saveur de l’échalote crue (et de l'oignon cru en général), utilisez-en la moitié ou moins à votre goût.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Laat de roomboter goed heet worden, leg de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, kruid met peper en laat rusten onder aluminiumfolie. Verwarm ondertussen de bloemkool-truffeldip met 1 el water per persoon op laag vuur in een steelpan.
Serveer de steak. Schenk de bloemkool-truffelsaus erover. Serveer de salade en aardappelschijfjes ernaast.
Conseil: Le saviez-vous ? La pomme contient des flavonoïdes, des antioxydants qui protègent des radicaux libres. Nocifs pour le corps, ces derniers sont causés par exemple par les rayons du soleil ou encore la pollution atmosphérique.