Steak deluxe met truffelpesto van radijsloof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak deluxe met truffelpesto van radijsloof

Steak deluxe met truffelpesto van radijsloof

met aardappelpuree en geglaceerde biet

Vanavond serveer je een luxe gerecht met steak in groene truffelpesto. Deze maaltijd is zowel een lust voor het oog als een feest voor je smaakpappillen!

Allergènes:
Œuf
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation50 minutes
Cuisson50 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Steak

¼ bouquet(s)

Carottes en botte

½ bouquet(s)

Radis

1 pièce(s)

Gousse d'ail

10 g

Noix de cajou concassées

20 g

Copeaux de Grana Padano AOP

(Contient Œuf, Lait (contient du lactose))

5 g

Persil plat frais

8 ml

Huile d'olive vierge extra aux arômes de truffe

250 g

Purée de pommes de terre

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Beurre [végétal]

½ cs

Miel

1 cs

Huile d'olive vierge extra

2 cc

Vinaigre de vin blanc

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)928 kcal
Énergie (kJ)3881 kJ
Graisses57 g
dont saturés16 g
Glucides55 g
dont sucres11 g
Fibres9 g
Protéines44 g
Sel2 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Bol haut
Mixeur plongeant
Plat à four
Poêle

Instructions

Préparer
1

Haal de steak uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Pers de helft van de knoflook of snijd fijn. Schil de bieten en snijd in blokjes van 2 cm. Verwijder het loof van de radijs en bewaar apart.

Préparer le pesto
2

Kook de biet en radijs 10 minuten in de pan met deksel. Was het loof van de radijs goed, zodat er geen zand meer tussen zit. Voeg aan een hoge kom per persoon: 10 g loof, 1 tl wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie toe. Pureer dit met de peterselie (inclusief takjes), cashewstukjes, truffelolie, de overige knoflook en de helft van de grana padano tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.

Rôtir les légumes
3

Meng de biet en radijs in een ovenschaal met de fijngesneden knoflook en per persoon: 1/2 el honing, 1/2 el olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 30 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

Réchauffer la purée de pommes de terre
4

Zet, wanneer de biet en radijs nog 20 minuten in de oven moeten, de aardappelpuree in de oven.

Cuire le steak
5

Verhit per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Laat het bakvet goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant.

Servir
6

Snijd de steak in plakjes. Verdeel de puree over de borden. Leg de steakplakjes erop. Leg de biet en radijs naast de puree. Verdeel de pesto over de steakplakjes en groenten. Bestrooi met de overige grana padano.