Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
300 g
Pomme de terre
125 g
Champignons
65 g
Tomates cerises rouges
2 pièce(s)
Gousse d'ail
¼ pièce(s)
Piment vert
¼ pièce(s)
Échalote
4.95 g
Persil plat et coriandre frais
5 g
Origan frais
1 pièce(s)
Rumsteak
20 g
Roquette
20 g
Amandes
50 g
Mayonnaise
(Contient Moutarde, Œuf)
1 cs
Vinaigre balsamique noir
1 cs
Beurre [végétal]
à votre goût
Poivre et sel
½ cs
Huile d'olive vierge extra
1 cs
Huile d'olive
Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan of koekenpan en bak de aardappelpartjes 20 – 23 minuten op middelhoog vuur, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Halveer de rode cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de groene peper. Snijd de sjalot, de groene peper en de verse bladpeterselie, koriander en oregano zeer fijn. Voeg toe aan een kleine kom en meng met de olijfolie, de helft van de zwarte balsamicoazijn, de helft van de knoflook en peper en zout naar smaak.
Conseil: Si vous avez un robot de cuisine, vous pouvez l’utiliser pour faire le chimichurri.
Dep de rumpsteak droog met keukenpapier. Verhit de overige boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rumpsteak 1 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Zet de pan terug op het vuur en voeg de champignons en de overige knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 4 – 5 minuten. Blus daarna af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, de overige zwarte balsamicoazijn en peper en zout naar smaak tot een dressing. Voeg de rucola, de rode cherrytomaten en de amandelen toe en meng goed. Snijd de rumpsteak in plakken.
Verdeel de rumpsteak over de borden. Verdeel ook de champignons, de salade en de gebakken aardappelen over de borden. Garneer de rumpsteak en de champignons met 11/2 el chimichurri per persoon en serveer met de mayonaise. Verdeel de overige chimichurri over de champignons.