Riz jaune et curry d’épinards à la noix de coco
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Riz jaune et curry d’épinards à la noix de coco

Riz jaune et curry d’épinards à la noix de coco

garnis de noix de cajou et accompagnés d'un œuf au plat

Romig gerecht dankzij de kokosmelk en cashewnoten, die ook een extra bite geven. Vol van smaak doordat je de kerriepoeder eerst bakt komen alle aroma's vrij. De rijst kruid je met kurkuma wat voor een mooie gele kleur zorgt.

Tags:
Végé
Sans lactose
Manger en premier
Allergènes:
Céleri
Moutarde

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson25 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

1 pièce(s)

Tomate

0.51 cc

Curcuma en poudre

150 g

Riz jasmin

10 g

Noix de cajou grillées

5 g

Noix de coco râpée

⅓ sachet(s)

Curry en poudre

(Contient Céleri, Moutarde)

50 ml

Lait de coco

1 pièce(s)

Œuf

100 g

Épinards

Ingrédients à avoir chez soi

200 ml

Bouillon de légumes à faible teneur en sel

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)802 kcal
Énergie (kJ)3356 kJ
Graisses42 g
dont saturés16 g
Glucides81 g
dont sucres7 g
Fibres5.6 g
Protéines20 g
Sel2 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Wok ou sauteuse
Wok ou sauteuse
Poêle

Instructions

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Rijst bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel wat water toe wanneer de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Topping roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal beide uit de pan en bewaar apart.

Curry maken
4

Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen en voeg daarna pas de zonnebloemolie toe; anders is de wok te heet en verbrand de olie. Fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

Conseil: Il se peut que des grumeaux se forment dans le lait de coco. Cela ne signifie pas qu’il est périmé. Ils correspondent aux parties grasses du lait et apportent du goût à l’ensemble. Pour les dissoudre, secouez le paquet.

Spinazie scheuren
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.

Serveren
6

Verdeel de rijst en spinazie over de borden en garneer met de cashewnoten en de kokosrasp.Serveer met het gebakken ei.