En anglais, l'aubergine se traduit par eggplant. Autrefois, la variante ronde et blanche de l'aubergine (de la taille d'un oeuf d'oie) était beaucoup plus courante.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
45 g
Fusilli complètes
(Contient Blé Peut contenir Œuf, Lupin, Moutarde, Soja)
1 pièce(s)
Gousse d'ail
½ pièce(s)
Échalote
½ pièce(s)
Aubergine
½ sachet(s)
Épices italiennes
½ paquet(s)
Cubes de tomates au basilic
1 pièce(s)
Filet de poulet
½ boule(s)
Mozzarella
(Contient Lait (contient du lactose))
2.5 g
Basilic frais
½ cs
Huile d'olive
¼ cs
Beurre [végétal]
à votre goût
Poivre et sel
¾ cs
Farine
1 cc
Vinaigre balsamique noir
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de fusilli en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten met flink wat zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken. Snipper de sjalot. Snijd de basilicumblaadjes fijn en bewaar apart.
Conseil: L'aubergine est un légume polyvalent savoureux, riche en fer et vitamine C.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, sjalot en Italiaanse kruiden toe. Bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenblokjes. Roer goed en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel afgedekt tot verder gebruik.
Verspreid 2 el bloem per persoon met peper en zout over een groot bord. Dep de aubergineplakken goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken door de bloem. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 - 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit met de overige aubergineplakken.
Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Verhit de roomboter in de koekenpan van de aubergine op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 – 4 minuten per kant. Meng de fusilli door de tomatensaus. Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal, leg de kipfilet erop en verdeel de aubergine erover. Scheur de mozzarella boven de ovenschaal en bak 5 - 8 minuten in de oven.
Verdeel de pasta, kip en aubergine over de borden. Garneer met het basilicum.
Conseil: Le saviez-vous ? Comparées aux produits céréaliers non raffinés, les céréales complètes contiennent plus de fibres, mais aussi 3 à 5 fois plus de vitamines et minéraux, tels que le potassium, le magnésium, le fer et les vitamines B1, B2 et E.