Box BBQ | Crevettes, hamburgers, pilons de poulet et saucisses fermières
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Box BBQ | Crevettes, hamburgers, pilons de poulet et saucisses fermières

Box BBQ | Crevettes, hamburgers, pilons de poulet et saucisses fermières

4 personnes | baguette et beurre aux fines herbes, épis de maïs, pommes de terre

Profitez d'un délicieux barbecue complet, livré chez vous, en un seul clic. Avec 4 sortes de viandes et poissons, 4 accompagnements et des sauces pour 4 personnes, cet été vous allez vous régaler !

Du poulet avec de la sauce satay maison, aux brochettes de crevettes, en passant par des épis de maïs grillés ou encore des pommes de terre au four avec fromage aux herbes... Le menu de la box BBQ change toutes les semaines, afin que vous puissiez profiter de délicieux produits variés à griller durant tout l'été !

Tags:
Recette
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Blé
Orge
Seigle
Lupin
Graines de sésame
Moutarde
Œuf
Crustacés

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation1 heure
Cuisson20 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ pour 2 personnes

460 g

Pomme de terre en robe des champs

4 pièce(s)

Épi de maïs

250 g

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

2 pièce(s)

Demi-baguette

(Contient Blé, Orge, Seigle Peut contenir Lupin, Gluten, Fruits à coque, Graines de sésame, Lait (contient du lactose), Soja)

4 pièce(s)

Mini-pain à hamburger

(Contient Lupin, Lait (contient du lactose), Graines de sésame, Blé Peut contenir Œuf, Gluten, Fruits à coque, Soja)

20 g

Persil plat et ciboulette frais

50 g

Mayonnaise

(Contient Moutarde, Œuf)

200 g

Chou blanc et carotte

4 pièce(s)

Saucisse de porc fermière

(Peut contenir Moutarde, Céleri, Soja, Gluten, Œuf)

4 pièce(s)

Steak haché de bœuf et de porc

(Contient Œuf, Blé Peut contenir Céleri, Soja, Moutarde)

25 g

Gouda mi-vieux râpé

(Contient Lait (contient du lactose))

50 g

Radicchio et laitue iceberg

50 g

Cornichons en morceaux

1 pièce(s)

Tomate

90 g

Ketchup fumé

1 sachet(s)

Sauce au chili sucrée et épicée

4 pièce(s)

Piques à brochette

1 pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Courgette

8 ml

Huile d'olive au citron

1 pièce(s)

Poivron rouge pointu

200 g

Crevettes marinées

(Contient Crustacés)

4 pièce(s)

Pilons de poulet marinés aux épices baharat

Ingrédients à avoir chez soi

2 cc

Moutarde

1 cc

Vinaigre de vin blanc

à votre goût

Poivre et sel

2 cs

Huile d'olive

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)3774 kcal
Énergie (kJ)15790 kJ
Graisses250.4 g
dont saturés106.3 g
Glucides212.9 g
dont sucres58.4 g
Fibres27.9 g
Protéines153.3 g
Sel10.3 g

Ustensiles

Papier aluminium
Saladier
Petit bol

Instructions

Aardappel poffen
1
  • Was de aardappel en laat de schil zitten. Halveer de aardappel.
  • Scheur 1 vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm per persoon en leg op elk vel 1 halve pofaardappel.
  • Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 50 - 55 minuten op de BBQ en keer regelmatig om (zie Tip).
  • Vouw het folie open en snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Doe er een eetlepel kruidenboter op die je in stap 3 maakt.

Tip: Je kunt met een vork in de aardappel prikken om te testen of hij gaar is. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de gepofte aardappel klaar. Is de schil van de aardappel zwart geworden? Dat geeft niet! De schil verbrandt snel en hoef je niet op te eten.

Maiskolf bereiden
2
  • Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per kolf (zie Tip). 
  • Verdeel 1 el boter per kolf in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout.
  • Vouw de folie dicht zodat er geen lucht bij kan komen.
  • Bak de maiskolven 20 - 25 minuten op de BBQ. Keer regelmatig om. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uit komen!
  • Snijd de courgette en paprika in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes van 2 cm. Snijd de ui in kwarten.

Tip: Zitten er nog bladeren en draden rond de maiskolf? Haal deze er dan eerst af.

Bijgerechten maken
3
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette en mini-hamburgerbroodjes 5 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn en meng in een kleine kom met de overige boter, peper en zout. Bewaar wat kruidenboter voor de pofaardappel in stap 1.
  • Snijd de demi-baguette in reepjes en serveer met de zelfgemaakte kruidenboter.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de kool-peenmix.
BBQ-en
4
  • Rijg de groenten om en om aan de spies. Bak de groentespies 15 - 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Besprenkel met de olijfolie met citroen.
  • Grill de kipdrumsticks rondom bruin en laat 12 - 15 minuten garen op de BBQ, of tot het kippenvlees niet meer roze is.
  • Leg de worsten op de BBQ, bak 10 - 12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst vanbinnen niet meer roze is.
  • Leg de hamburgers op de BBQ en bak 4 - 5 minuten per kant. Snijd ondertussen de tomaat in schijfjes. Strooi net voordat ze klaar zijn de geraspte kaas erop zodat deze kan smelten. Serveer op de mini-hamburgerbroodjes en beleg met augurk, sla, tomaat en smokey ketchup.
  • Rijg de garnalen aan een spies, leg op de BBQ en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot ze mooi roze zijn. Serveer met de zoet-pikante chilisaus en de overige mayonaise.