Pour des pâtes "al dente", portez un bon volume d’eau à ébullition. Veillez à ce qu'elle le reste quand vous ajoutez les pâtes, pour en maîtriser la cuisson.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Courgette
¼ sachet(s)
Romarin séché
1 pièce(s)
Gousse d'ail
1 pièce(s)
Tomate cœur de bœuf
¼ pièce(s)
Citron
90 g
Linguine
80 g
Crevettes
50 ml
Crème liquide
(Contient Lait (contient du lactose))
½ pièce(s)
Oignon
1 cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
¼ cs
Huile de tournesol
Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer de courgette en snijd in halve maantjes van 1/2 cm. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de gedroogde rozemarijn en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 20 - 30 minuten in de oven, of tot de courgette bruin en gaar is.
Conseil: Surveillez bien la courgette. La cuisson dépend fortement de l'épaisseur à laquelle vous l'avez coupée et de la puissance de votre four.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de tomaat in blokjes van 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Kook ruim water in een pan met deksel en kook hierin de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan en bak de garnalen 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.
Conseil: Les crevettes cuisent très vite. Si vous les faites cuire trop longtemps, elles durciront. Il est donc important de bien en surveiller le temps de cuisson.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde hapjespan en fruit de knoflook en rode ui 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de kookroom toe en meng. Breng op smaak met peper en zout.
Conseil: Si vous préférez la sauce plus liquide, mélangez 1/2 à 1 cs d'eau de cuisson des linguine par personne à la sauce.
Voeg de linguine toe aan de hapjespan en meng met de saus. Voeg vervolgens de helft van de courgette, de helft van de garnalen en per persoon: 1 tl citroensap en 1/4 tl citroenrasp toe. Schep goed om.
Verdeel de linguine over de borden en garneer met de overige courgette en garnalen. Bestrooi naar smaak met de overige citroenrasp.
Conseil: Le saviez-vous ? Les crevettes sont peu caloriques. Elles sont aussi riches en protéines et calcium.