Skip to main content
Lasagne met broccoli-kaassaus

Als de grote chef klaar is met de lagen lasagne en saus, kun jij de lasagne bestrooien met oude kaas en pijnboompitten!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Gluten
Œuf

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation45 minutes
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

1

Gousse d'ail

½

Courgette

150 g

Champignons

50 ml

Crème liquide

(Contient: Lait (contient du lactose))

25 g

Tranches de Gouda Vieux

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 cc

Thym frais

(Peut contenir : Céleri)

⅓ paquet(s)

Feuilles de lasagne

(Contient: Gluten, Œuf)

10 g

Pignons de pin

(Peut contenir : Arachides, Fruits à coque, Graines de sésame)

Ingrédients à avoir chez soi

200 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

1.5 cs

Farine

½ cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories750 kcal
Énergie (kJ)3138 kJ
Graisses40 g
Graisses saturées20 g
Glucides65 g
Fibres alimentaires8 g
Protéines27 g

Ustensiles

Cuisinière
Cocotte avec couvercle
Mixeur plongeant
Wok avec couvercle
Bol
Plat allant au four

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Voeg de kookroom toe en pureer met een staafmixer tot een saus.
2

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en de bouillon toe en kook, afgedekt, 10 minuten. Voeg vervolgens de kookroom toe en pureer met een staafmixer tot een saus.

Meng de bloem met een scheutje koud water tot een papje.
3

Meng daarna in een kom de bloem met een scheutje water tot pap. Roer dit door de broccolisaus, breng aan de kook en laat nog 3 minuut zachtjes koken.

4

Voeg vervolgens de tijm en ⅓ deel van de oude kaas toe aan de saus en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de lasagne.
5

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

6

Bedek het bovenste lasagneblad met een laagje saus en leg hierop de laatste courgette plakken. Bestrooi met de overige oude kaas en de pijnboompitten.

Verdeel de lasagne over de borden.
7

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven totdat de kaas mooi bruin is. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes