Lasagne met broccoli-kaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lasagne met broccoli-kaassaus

Als de grote chef klaar is met de lagen lasagne en saus, kun jij de lasagne bestrooien met oude kaas en pijnboompitten!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Gluten
Œuf

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation45 minutes
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

1

Gousse d'ail

½

Courgette

150 g

Champignons

50 ml

Crème liquide

(Contient Lait (contient du lactose))

25 g

Tranches de Gouda Vieux

(Contient Lait (contient du lactose))

1 cc

Thym frais

(Peut contenir Céleri)

⅓ paquet(s)

Feuilles de lasagne

(Contient Gluten, Œuf)

10 g

Pignons de pin

(Peut contenir Arachides, Fruits à coque, Graines de sésame)

Ingrédients à avoir chez soi

200 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

1.5 cs

Farine

½ cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)750 kcal
Énergie (kJ)3138 kJ
Graisses40 g
dont saturés20 g
Glucides65 g
dont sucres0 g
Fibres8 g
Protéines27 g
Sel0 g

Ustensiles

Four
Sauteuse avec couvercle
Mixeur plongeant
Wok avec couvercle
Bol
Plat à four

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Voeg de kookroom toe en pureer met een staafmixer tot een saus.
2

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en de bouillon toe en kook, afgedekt, 10 minuten. Voeg vervolgens de kookroom toe en pureer met een staafmixer tot een saus.

Meng de bloem met een scheutje koud water tot een papje.
3

Meng daarna in een kom de bloem met een scheutje water tot pap. Roer dit door de broccolisaus, breng aan de kook en laat nog 3 minuut zachtjes koken.

4

Voeg vervolgens de tijm en ⅓ deel van de oude kaas toe aan de saus en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de lasagne.
5

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

6

Bedek het bovenste lasagneblad met een laagje saus en leg hierop de laatste courgette plakken. Bestrooi met de overige oude kaas en de pijnboompitten.

Verdeel de lasagne over de borden.
7

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven totdat de kaas mooi bruin is. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.