Veggie quick NID veggie mince
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie quick NID veggie mince

Veggie quick NID veggie mince

met komkommer en zelfgemaakte knoflooksaus

Vandaag bereid je een vegetarische variant op lahmacun. Dit gerecht zet je al binnen 20 minuten op tafel!

Tags:
Végé
Famille
Légumes +
Famille
Allergènes:
Moutarde
Œuf

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation20 minutes
Cuisson20 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

80 g

Haché végétarien

2 pièce(s)

Pain plat libanais

50 g

Chou rouge, blanc et carotte

½

Concentré de tomate

½ pièce(s)

Concombre

5 g

Persil plat frais

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

½ pièce(s)

Poivron rouge

½ sachet(s)

Épices pour BBQ

40 g

Mayonnaise

(Contient Moutarde, Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Vinaigre de vin blanc

½ cs

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)778 kcal
Énergie (kJ)3254 kJ
Graisses36 g
dont saturés4 g
Glucides92 g
dont sucres18 g
Fibres9.9 g
Protéines16 g
Sel1 g

Ustensiles

Bol haut
Mixeur plongeant
Plaque de cuisson
Casserole en inox
Saladier
Petit bol
Papier aluminium

Instructions

Préparer
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de paprika in reepjes, snijd de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Voeg aan een hoge kom de helft van de knoflook, de helft van de ui, de helft van de peterselie, de tomatenpuree, de paprika, 2 el water per persoon, peper en zout toe. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg het vegetarische gehakt en de BBQ rub toe en meng goed.

Mélanger la salade
2

Voeg het vegetarische gehaktmengsel en de overige rode ui toe aan een steelpan en verwarm 5 - 6 minuten. Leg ondertussen de Libanese platbroden op een bakplaat en bak 2 minuten in de oven. Snijd de komkommer in plakjes en voeg ze toe aan een saladekom. Voeg hier de mix van wortel en kool en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el wittewijnazijn aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Préparer la sauce
3

Snijd de overige peterselie fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise, de overige knoflook, de peterselie en 2 el water per persoon. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Apprêter le lahmacun et servir
4

Leg voor elk platbrood een stuk aluminiumfolie neer. Leg de platbroden op de aluminiumfolie en besmeer met het vegetarische gehaktmengel. Verdeel een deel van de wortel-, kool- en komkommersalade eroverheen. Besprenkel met de mayonaise-knoflooksaus, rol de lahmacun dicht en serveer met de overige wortel-, kool- en komkommersalade.