Salade de grenailles au maïs et aux lardons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade de grenailles au maïs et aux lardons

Salade de grenailles au maïs et aux lardons

servie avec du poivron rouge et des échalotes aigres-douces

Deze aardappelsalade staat in een handomdraai op tafel – een perfecte maaltijd na een drukke dag! Je kunt de aardappelen de dag ervoor koken, zodat de salade nog sneller op tafel staat. De limoen zorgt voor frisheid en de sjalot voor een beetje pit, wat goed past bij de zoete smaak van maïs en paprika.

USP: Voor deze salade meng je zoetzure sjalotjes met limoensap en suiker. Door het zuur van de limoen wordt de sjalot veel minder scherp en verliest hij zijn rauwe karakter. Bovendien passen de frisse smaken van limoen goed bij de zoete mais en paprika.

Tags:
Famille

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson25 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

200 g

Grenailles

½ pièce(s)

Échalote

½ pièce(s)

Citron vert

½ pièce(s)

Courgette

1 pièce(s)

Gousse d'ail

140 g

Maïs conserve

½ head

Laitue

2.5 g

Ciboulette fraîche

60 g

Lardons

25 g

Yaourt entier bio

Ingrédients à avoir chez soi

¾ cs

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

¾ cc

Sucre

1 cs

Huile d'olive

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)704 kcal
Énergie (kJ)2943 kJ
Graisses36 g
dont saturés8 g
Glucides67 g
dont sucres24 g
Fibres8 g
Protéines22 g
Sel2 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Petit bol
Poêle
Sauteuse

Instructions

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 –15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom 3/4 el limoensap per persoon met de suiker en een snuf zout. Voeg de sjalot toe en schep goed om.

Conseil: L'échalote crue a un goût assez prononcé. Il est donc important d'en couper des demi-rondelles bien fines. Vous pouvez aussi la laisser mariner plus longtemps dans le jus de citron vert ou ajouter une cuillère de sucre en plus.

Snijden
3

Snijd de courgette in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn en laat de mais uitlekken. Snijd de botersla grof. Knip of snijd de bieslook fijn.

Groente roerbakken
4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur en roerbak de courgette 5 – 7 minuten met peper en zout. Voeg vervolgens de maiskorrels en de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut. Haal van het vuur. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig.

Dressing maken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de volle yoghurt met de extra vierge olijfolie en flink wat peper en zout tot een dressing (zie TIP). Voeg de krieltjes, de botersla, de helft van de bieslook en de spekjes met bakvet toe aan de hapjespan en schep goed om.

Conseil: La sauce reste un peu granuleuse parce que les lipides et les protéines se séparent, mais cela ne change rien au goût.

Serveren
6

Verdeel de krieltjessalade over de borden en besprenkel met de yoghurtdressing. Garneer met de zoetzure sjalot en de overige bieslook.

Conseil: LE SAVIEZ-VOUS ? Ce plat contient à lui seul 1/3 des AJR en fibres. Elles sont fournies principalement par les pommes de terre mais aussi par les 250 g de légumes.