Rumsteak et orzo à la méditerranéenne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rumsteak et orzo à la méditerranéenne

Rumsteak et orzo à la méditerranéenne

servi avec du poivron, de la feta et une salade de tomate et basilic

.

Allergènes:
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Poivron

1 pièce(s)

Gousse d'ail

15 g

Basilic et origan frais

50 g

Feta

(Contient Lait (contient du lactose))

85 g

Orzo

½ pièce(s)

Citron

65 g

Tomates cerises rouges

15 g

Olives Leccino

1 pièce(s)

Rumsteak

Ingrédients à avoir chez soi

1.5 cs

Huile d'olive

½ cs

Beurre [végétal]

à votre goût

Poivre et sel

à votre goût

Huile d'olive vierge extra

175 ml

Bouillon de légumes à faible teneur en sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)934 kcal
Énergie (kJ)3906 kJ
Graisses47 g
dont saturés15 g
Glucides73 g
dont sucres13 g
Fibres7 g
Protéines50 g
Sel4 g

Ustensiles

Plat à four
Petit bol
Sauteuse avec couvercle
Bol
Poêle
Papier aluminium
Essuie-tout

Instructions

Voorbereiden
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snijd de paprika in stukken van 1 - 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de takjes oregano en basilicum. Snijd de oregano fijn en het basilicum in reepjes. Snijd de feta in blokjes.

Conseil: Retirez le rumsteak du réfrigérateur une demi-heure avant de commencer à cuisiner. Il sera ainsi à température ambiante à l'intérieur.

Paprika's grillen
2

Leg de stukken paprika in een ovenschaal en besprenkel de paprika met 1 el olijfolie per persoon. Rooster de paprika 20 - 25 minuten in de oven.

Orzo koken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Meng de oregano, 2/3 van de olijven en 2/3 van de feta erdoor. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie.

Conseil: Pour plus de saveur, vous pouvez aussi ajouter l'huile des olives ou utiliser cette dernière à la place de l'huile d'olive vierge extra.

Salade maken
4

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Meng in een kom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 2 tl citroensap, 1/2 tl citroenrasp, het basilicum, peper en zout. Halveer de cherrytomaten, voeg toe aan de kom en meng goed.

Kogelbiefstuk bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe en bak mee. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Conseil: Si vous souhaitez donner une saveur de beurre supplémentaire à la viande, ajoutez une noix de beurre dans la poêle en milieu de cuisson et arrosez-en le steak plusieurs fois.

Serveren
6

Meng de geroosterde paprika door de orzo. Snijd de kogelbiefstuk in plakken. Verdeel de orzo over de borden en leg de kogelbiefstuk daar bovenop. Besprenkel de kogelbiefstuk met het bakvet. Serveer de tomatensalade ernaast. Garneer met de overige olijven en feta.