1,2,3 - try to use NID: curry sauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
1,2,3 - try to use NID: curry sauce

1,2,3 - try to use NID: curry sauce

met knapperige aardappelpartjes uit de oven

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Tags:
Famille
Famille
Allergènes:
Moutarde
Œuf

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation45 minutes
Cuisson30 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Saucisse de poulet

150 g

Épinards

½ pièce(s)

Oignon

250 g

Pomme de terre

½ pièce(s)

Gousse d'ail

1 pincée

Noix de muscade

20 ml

Sauce au curry

(Contient Moutarde)

25 g

Mayonnaise

(Contient Moutarde, Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Beurre [végétal]

à votre goût

Poivre et sel

½ cs

Huile d'olive

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)768 kcal
Énergie (kJ)3214 kJ
Graisses47 g
dont saturés13 g
Glucides56 g
dont sucres12 g
Fibres9.4 g
Protéines30 g
Sel2 g

Ustensiles

Bol
Plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé
Petit bol
Sauteuse avec couvercle

Instructions

Préparer
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Cuire les quartiers de pommes de terre
2

Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Couper
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Préparer les épinards
4

Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en 2/3 van de ui in 1 - 3 minuten. Scheur de spinazie klein boven de pan en bak 4 - 6 minuten mee, of tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Haal de spinazie daarna uit de pan en zet apart in een kom.

Cuire la saucisse de poulet
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de kipsaucijs in 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 – 12 minuten verder. Keer de kipsaucijs regelmatig om.

Conseil: De worsten worden geserveerd met rauwe ui. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de worsten.

Servir
6

Meng 1 el mayonaise per persoon door de spinazie en verdeel over de borden. Snijd de saucijzen voorzichtig in de lengte doormidden, leg op elk bord een saucijs en verdeel de currysaus en de overige ui over de saucijzen. Haal de aardappelpartjes uit de oven en verdeel naast de spinazie en de kipsaucijs speciaal. Serveer met de overige mayonaise.