Saucisses de poulet et panzanella à l’italienne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saucisses de poulet et panzanella à l’italienne

Saucisses de poulet et panzanella à l’italienne

accompagnées de grenailles au pesto et de croûtons

Panzanella is een klassieke salade uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk werd dit gerecht gemaakt met alles wat nog voorradig was – oud brood, tomaat, basilicum en extra vierge olijfolie. In deze variant hebben we gekozen voor een luchtig ciabattabroodje, die door zijn open structuur alle smaken goed in zich opneemt.

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation20 minutes
Cuisson20 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

200 g

Grenailles

½ pièce(s)

Petit pain blanc

2 pièce(s)

Saucisses de poulet assaisonnées

1 pièce(s)

Tomate

65 g

Tomates cerises rouges

2.5 g

Basilic frais

30 g

Radicchio, roquette et laitue

½ pièce(s)

Bertolli Huile d'Olive Extra Vierge Originale

15 g

Pesto rouge

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Vinaigre balsamique blanc

à votre goût

Poivre et sel

1.5 cs

Huile d'olive

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)726 kcal
Énergie (kJ)3035 kJ
Graisses39 g
dont saturés7 g
Glucides62 g
dont sucres9 g
Fibres6.7 g
Protéines26 g
Sel1 g

Ustensiles

Bol
Casserole avec couvercle
Poêle
Saladier

Instructions

Voorbereiden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 – 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Scheur de ciabatta in kleine stukken en meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Bakken
2

• Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ciabattastukjes 6 – 8 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Conseil: Les croûtons peuvent brûler rapidement. Prêtez-y attention et remuez régulièrement.

Panzanella maken
3

• Snijd de pruimtomaat en tomaat in grove stukken. Halveer de cherrytomaten. Snijd de basilicum fijn. • Maak in een saladekom een dressing van de Bertolli Extra Vergine olijfolie en witte balsamicoazijn. • Meng de radicchio, rucola, bladsla, alle tomaten, de basilicum en de croutons met de dressing. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verhit de koekenpan die je hebt gebruikt voor de croutons opnieuw op middelhoog vuur. • Voeg de krieltjes en rode pesto toe en bak nog 1 minuut. Verdeel de pesto-krieltjes en kipworstjes over de borden. Serveer de panzanellasalade ernaast