Hamburger et frites maison
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Hamburger et frites maison

Hamburger et frites maison

accompagnés d’une salade de concombre et pomme

Fruit en varkensvlees gaan heel goed samen. De appel maakt de burger lekker sappig en de zoetzure smaak vormt een perfecte tegenhanger van het vette varkensvlees. De appel straalt daarnaast ook nog in de salade – lekker fris naast de stevige burger. Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Tags:
Famille
Allergènes:
Moutarde
Œuf

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation40 minutes
Cuisson35 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

200 g

Pomme de terre

1 pièce(s)

Mini-pain à hamburger

½ pièce(s)

Pomme

½ pièce(s)

Concombre

½ pièce(s)

Oignon

40 g

Mesclun

100 g

Viande hachée de bœuf et de porc

10 g

Chapelure panko

50 g

Mayonnaise

(Contient Moutarde, Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

½ cs

Vinaigre balsamique blanc

½ cs

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)970 kcal
Énergie (kJ)4058 kJ
Graisses53 g
dont saturés13 g
Glucides82 g
dont sucres16 g
Fibres9.9 g
Protéines35 g
Sel1 g

Ustensiles

Papier sulfurisé
Bol
Plaque de cuisson
Râpe
Saladier
Poêle avec couvercle

Instructions

Frieten maken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie en peper en zout naar smaak. Bak de frieten 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de laatste 2 minuten de hamburgerbroodjes bij de frieten in de oven.

Appel snijden
2

Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp een kwart van de appel met een grove rasp en houd apart. Snijd de overige appel in de lengte in dunne plakjes. Houd per persoon 3 plakjes apart voor garnering.

Salade maken
3

Snijd de komkommer in de lengte door, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de rode ui in ringen. Kies per persoon 5 mooie blaadjes mesclun om te garneren. Meng in een saladekom de overige mesclun met de appelplakjes (behalve de achtergehouden plakjes) en de komkommer. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Zet tot serveren in de koelkast.

Hamburgers maken
4

Meng in een kom het gehakt met de geraspte appel en de panko. Breng op smaak met peper en zout. Vorm per persoon 1 hamburger van het mengsel.

Hamburgers bakken
5

Verhit een koekenpan met deksel, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de hamburgers en de rode ui samen 12 – 14 minuten. Keer de hamburgers na 6 – 7 minuten om en dek de koekenpan de laatste 3 minuten af met het deksel.

Conseil: Comme le hachis est déjà relativement gras en lui-même, inutile d’utiliser de l’huile ou du beurre pour cuire la viande et les oignons. Si elle attache, vous pouvez toujours ajouter une noisette de beurre. Vous pouvez aussi faire cuire les tranches de pomme avec l’oignon rouge pour donner une note sucrée différente à votre burger !

Serveren
6

Snijd de hamburgerbroodjes open en besmeer de onderste helft met wat mayonaise. Leg de plakjes appel erop, gevolgd door de hamburger, de meslcun en de rode ui. Serveer de burgers met de salade, de frieten en de overige mayonaise.

Conseil: Si vous surveillez votre apport calorique, évitez d’accompagner les frites de mayonnaise. À la place, préparez une sauce au yaourt ou fromage blanc mélangé à de la moutarde, du sel et du poivre.